Συνελήφθη (;) ο Τζόκοβιτς: Αναμένεται άμεσα η απέλασή του από την Αυστραλία
Τζόκοβιτς: Αγωνία για την υπόθεση του Σέρβου τενίστα.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Τζόκοβιτς. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης που δικαιώνει τον Τζόκοβιτς και του επιτρέπει την είσοδο στη χώρα, τώρα υπάρχει νέα τροπή όπου με κυβερνητική παρέμβαση δρομολογείται η σύλληψη και η απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Αυτό μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, ενώ ο αδερφός του Νόβακ Τζόρτζε Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται σύλληψη του.

«’Άυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο και θέλουν να τον συλλάβουν», δήλωσε ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό TV Prva, και συνέχισε: «Όλα αυτά είναι πολιτική.

Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Σήμερα υπέστησαν  μια μεγάλη δικαστική ήττα οι αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να το αντέξουν».

Εδώ στη Σερβία, τα συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς και δικαίωσης που προκάλεσε σήμερα το πρωί η δικαστική απόφαση τα διαδέχθηκαν τώρα συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού και αγανάχτησης που αποτυπώνονται  μέσα από τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο.

Συνελήφθη ο Τζόκοβιτς;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εμφανίζουν τον σέρβο τενίστα να έχει συλληφθεί από τις αρχές της Αυστραλίας ή να συλλαμβάνεται τις επόμενες ώρες προκειμένου να απελαθεί από τη χώρα. Φήμες, πάντως, που διαψεύδουν αυστραλιανές πηγές της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όλα ξεκίνησαν όταν μια Σέρβα δημοσιογράφος είχε συνομιλία με τον πατέρα του «Νόλε» προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με τη δικαίωσή του στην έφεση στην υπόθεση της βίζας του.

Τότε, εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιος του συνελήφθη με σκοπό την απέλασή του από τη χώρα.

Ο Τζόκοβιτς φέρεται να βρισκόταν στο γραφείο των δικηγόρων του στη Μελβούρνη, απ’ όπου παρακολούθησε μέρος της ακροαματικής διαδικασίας και προγραμμάτιζε τις επόμενες κινήσεις του. Το 7NEWS Melbourne ανέφερε ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το γραφείο των συνηγόρων του Νο1 τενίστα στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βγει κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από την πλευρά του ίδιου του Τζόκοβιτς είτε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όμως στη Σερβία κάνουν λόγο για νέο σκάνδαλο, με τις πληροφορίες πάντως να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Η σύλληψη -εφ’ όσον επιβεβαιωθεί- γίνεται μόνο για έναν λόγο κι αυτός είναι η απέλαση του Σέρβου από τη χώρα. Μετά την αθώωσή του, ο δικηγόρος της κυβέρνησης τόνισε στο δικαστήριο πως ο υπουργός Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα βάσει αξιώματος να ενεργήσει μόνος του και να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόλε, για να απελαθεί στη συνέχεια.

Σε περίπτωση που το πράξει αυτό, η πλευρά του Τζόκοβιτς θα έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση και μετά θα υπάρξει νέα και τελεσίδικη απόφαση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;