Πλεύρης: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία διασωλήνωση από Όμικρον
Πλεύρης: Όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή (7/1).

Σήμερα Παρασκευή (7/1) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊούτην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, ο Θάνος Πλεύρης:

“Οι νοσηλείες “Όμικρον” μας πιέζουν σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο Λεκανοπέδιο”.

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας:

“Πλέον διαθέτουμε 800 επιπλέον κλίνες COVID στην Αττική» και πως «το Σισμανόγλειο αποτελεί νοσοκομείο για περιστατικά κορωνοϊού».

Μάλιστα, ο υπουργός αποκάλυψε πως ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία διασωλήνωση από Όμικρον, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως, ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Αθήνα, όπου καθημερινά άλλωστε σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα και πέρα από τις δομές που έχουμε, γιατί έχουμε μεγάλες δημόσιες δομές στην Αθήνα,  ενώ δίνουν και οι ιδιωτικές Κλινικές το 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στο Λεκανοπέδιο», επεσήμανε ο υπουργός στη συνέντευξή του.


Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι στο βαθμό που η πίεση μείνει στις απλές κλίνες, είναι μία εξίσωση που μπορεί να διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με πίεση μεν, αλλά χωρίς αυτή η πίεση να συνεπάγεται δυσλειτουργίες.

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος θέλησε να συμπληρώσει ότι «είμαστε σε επιφυλακή για να δούμε από αυτές τις νοσηλείες τι πίεση θα έχουμε στις κλίνες ΜΕΘ, που εκεί τα πράγματα, όπως έχουμε πει, είναι πιο δύσκολα».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό λέγοντας πως με την τρίτη και ενισχυτική δόση είναι δυνατόν κάποιος/-α να προστατευτεί από την μετάλλαξη Όμικρον.

Σε ένα σημείο της συνέντευξής του μάλιστα ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην αξία της ενισχυτικής δόσης, υπογράμμισε:

«Όσο σημαντικό είναι οι ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο, τόσο σημαντικό είναι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η πραγματικότητα είναι ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε μια πολύ μεγάλη άνοδο στους εμβολιασμούς και σε αυτό συνέβαλαν και τα μέτρα που υπήρξαν, είτε στην κινητικότητα των ανεμβολίαστων, είτε στις ηλικίες άνω των 60 που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση ή αν δεν έχουν κάνει την πρώτη, να υπάρχει διοικητικό πρόστιμο.

Όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, που έχει γίνει η πρώτη δόση, θα βρεθούμε πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ και θα είμαστε από τις χώρες που έχουν πολύ καλή εμβολιαστική κάλυψη.”

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά ο Θάνος Πλεύρης θέλησε να ξεκαθαρίσει σε όσα άτομα άκουσαν τη συνέντευξή του πως όταν λέμε ότι η “Όμικρον” είναι πιο ήπια από την “Δέλτα”, δεν σημαίνει ότι είναι ήπια.

“Κάποιοι μπορεί να την περάσουν πολύ ελαφρά, αλλά κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας, ακόμα και αν δεν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, και μόνο το γεγονός ότι πηγαίνουν σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται, δείχνει ότι δεν είναι κάτι απλό. Άρα θα δώσουμε έμφαση στην ενισχυτική δόση. Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε ότι στο 6μηνο, ό,τι ισχύει για την ενισχυτική δόση στους 60+ , θα ισχύει και για το σύνολο των ηλικιών”, δήλωσε ο υπουργός χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, ο ίδιος σημείωσε πως όσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι το ίδιο σημαντικό όσοι συμπολίτες μας έχουν περάσει το τρίμηνο, να κλείσουν ραντεβού για την ενισχυτική. Παράλληλα, τόνισε ότι σίγουρα όσοι και όσες έχουν περάσει το επτάμηνο πρέπει να γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα έχουν πολύ λιγότερη κάλυψη.

Τέλος ο υπουργός Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, που ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο και πλέον έχει φτάσει στα πλαίσια που επιθυμούμε. Θέλησε όμως να τονίσει το γεγονός πως υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα βελτίωσης

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;