Κεραμέως: Ανησυχία για ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων στα σχολεία από τη Δευτέρα
Νίκη Κεραμέως: Όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (7/1).

Με συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα Παρασκευή (7/1) στον ΣΚΑΪ 100,3 εξέφραση την ανησυχία της ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα (10/1) λέγοντας πως αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, καθώς στα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός εξέφρασε.

Ωστόσο, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνέντευξής της η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνειδητή συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης  να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους, με σκοπό να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την δια ζώσης εκπαίδευση.


Μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως θέλησε να τονίσει το γεγονός πως η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο, όταν εντοπίζεται κρούσμα εντός της τάξης και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά η ίδια ανέφερε πως η τηλεκπαίδευση αποτελεί λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμεως έκανε λόγο και για τα Πανεπιστήμια λέγοντας ότι μέχρι την Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα ΑΕΙ, προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self-test η υπουργός δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self-test.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1