Τζανάκης: Πότε αναμένεται η κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον
Τζανάκης: Οι δηλώσει του καθηγητή και η πρόβλεψη για τα 55.000 κρούσματα.

Σήμερα Πέμπτη (6/1) ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων, ενώ έκανε και την εκτίμησή του για μία νέα κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού δεδομένης της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν περίπου 316, ενώ πλέον έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Μάλιστα, χθες Τετάρτη (5/1) καταγράφηκε νέο ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας με 626 εισιτήρια, κάτι που συνέβη ξανά μετά από πάρα πολύ καιρό.

Τα μοντέλα της ομάδας του κ. Τζανάκη «δείχνουν» κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στις 55.000 ημερήσια κρούσματα. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών.

Επιπλέον, πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι με τον καθηγητή να τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα (10/1), ο κ. Τζανάκης τα σχολεία ανέφερε ότι κατά τη δική του γνώμη τα σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν. Ωστόσο, με δεδομένη την απόφαση της επιτροπής πρέπει οι πάντες να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα, αν και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα πρωτόκολλα πολλές φορές είναι πολυδαίδαλα και μπορεί να κουράσουν τους πολίτες.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;