Καζακστάν - Έλληνας ομογενής:
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται στο Καζακστάν.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ομογενή Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος ανέφερε ότι η οικογένεια του βρίσκεται στο Καζακστάν και δεν μπορεί να μιλήσει μαζί τους από προχθές το μεσημέρι (4/1).

Τελευταία φορά που μίλησα με την κόρη μου ήταν στις δύο το μεσημέρι και μου έλεγε ότι άκουγε τις σφαίρες να σφυρίζουν“, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Και συμπλήρωσε:

“Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι μόνη της στο σπίτι και δεν μπορεί να την βρει η γιαγιά της και ο αδερφός μου. Αυτό είναι τρομακτικό για εμένα”.

Καζακστάν: Εικόνες λεηλασίας

Εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καταστήματα που έχουν λεηλατηθεί και κάποια διοικητικά κτίρια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην πόλη Αλμάτι, ενώ ακούγονται πυρά αυτόματων όπλων.

Παράλληλα η Ρωσία και οι σύμμαχοί της του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) ανακοίνωσαν σήμερα την αποστολή ενός πρώτου αποσπάσματος “συλλογικής δύναμης διατήρησης της ειρήνης” στο Καζακστάν, κατόπιν αιτήματος της χώρας αυτής.

Μια συλλογική δύναμη διατήρησης της ειρήνης του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) εστάλη στο Καζακστάν για περιορισμένη χρονική περίοδο για την σταθεροποίηση και την εξομάλυνση της κατάστασης”, αναφέρει η στρατιωτική αυτή συμμαχία σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram από την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;