Χίος: Συγκέντρωση ενάντια στο χτίσιμο της νέας δομής
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, έχει από χθες καλέσει τους κατοίκους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/1), στο νησί κυκλοφόρησε η πληροφορία πως το πλοίο «Πελαγίτης» που ξεκίνησε από το Κερατσίνι και έφτασε στα Μεστά  της Χίου, στις 06:30 το πρωί σήμερα (6/1), μεταφέρει χωματουργικά μηχανήματα που πρόκειται να κινηθούν στην περιοχή Θόλος.

Εκεί, έχει από μήνες ανακοινωθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι θα δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή κράτησης αιτούντων άσυλο, στα πρότυπα αυτής της Σάμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων του νησιού, έχει από χθες το απόγευμα καλέσει τους κατοίκους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο λιμάνι των Μεστών, στη νότια Χίο, όσο και στο Θόλος.

Το βράδυ, δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται ήδη στα Μεστά, ενώ άλλοι κινούνται προς το Θόλος, κάνοντας σαφή την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας της νέας δομής στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητοποίηση συνεχίζεται και σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, όπου οι κάτοικοι απέτρεψαν την προσέγγιση του επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι.

Χίος


Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;