Μελ Γκίμπσον: Έξι ταινίες του ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά του
Σήμερα ο Μελ Γκίμπσον "κλείνει" τα 66.

Ο Μελ Γκίμπσον που σήμερα “κλείνει” τα 66 είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Εκτός από την υποκριτική έχει ασχοληθεί και με την σκηνοθεσία, ενώ παράλληλα έχει υπάρξει παραγωγός και σεναριογράφος ταινιών.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Ιανουαρίου 1956, στη Νέα Υόρκη και ήταν ο έβδομος γιος από τα συνολικά 11 παιδιά, που απέκτησαν οι γονείς του. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Μελ Γκίμπσον και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Αυστραλία, όπου ο ηθοποιός τελείωσε το λύκειο και σπούδασε στο Σίδνεϊ.

Έπειτα, ο ηθοποιός συμμετείχε σε ορισμένα θεατρικά και μερικές σειρές, μέχρι την στιγμή που ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήρθε το 1979 με την ταινία Mad Max, όπου πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και έλαβε μεγάλη φήμη. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία Tim στο πλάι της Piper Laurie, κάτι που του έδωσε το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού στα βραβεία του Australian Film Institute, που ισοδυναμούν με τα Oscar.


Το 1981 συμμετείχε στην ταινία Gallipoli για την οποία έλαβε την ίδια υποψηφιότητα, ενώ το 1987 έκανε το ντεμπούτο του στον Αμερικανικό κινηματογράφο παίζοντας στο πλάι του Anthony Hopkins. Την ίδια χρονιά έπαιξε στο Lethal Weapon, που έμελλε να γίνει μία από τις πιο χαρακτηριστικές σειρές ταινιών που πρωταγωνίστησε ο Μελ Γκίμπσον ποτέ.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία του δεν είχε έρθει ακόμη. Αντιθέτως, ήρθε το 1995 με τον ρόλο του ως Sir William Wallace στο Braveheart. Για αυτό τον ρόλο κέρδισε δύο Όσκαρ.

Φυσικά, ακολούθησαν και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες μερικές εκ των οποίων μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, είχε νυμφευτεί την Robyn Moore με την οποία ήταν δεμένος με τα δεσμά του γάμου για 31 χρόνια. Μαζί απέκτησαν κατά την διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν 7 παιδιά. Μετά το διαζύγιό τους ο Μελ Γκίμπσον είχε σχέση με την Ρωσίδα πιανίστρια, Oksana Grigorieva, που έγινε σύντομα η μητέρα του όγδοου παιδιού του. Παρ’ όλα αυτά η σχέση τους τελείωσε το 2010 με τον ηθοποιό να γνωρίζει στη συνέχεια την Rosalind Ross, που είναι η τωρινή του σύντροφος και μητέρα του ένατου παιδιού του.

Μελ Γκίμπσον: Έξι ταινίες του ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά του

1. Mad Max (1979)

Υπόθεση: Στο απώτερο μέλλον αστυνομικοί και συμμορίες μοτοσικλετιστών συγκρούονται σε απέραντους αυτοκινητόδρομους. Ανάμεσά τους και ο Max Rockatansky ( Mel Gibson ), ο οποίος παραιτείται για να ζήσει με την οικογένειά του. Επιστρέφει, όμως, στους δρόμους ως τιμωρός.


2. Braveheart (1995)

Υπόθεση: Η Σκωτία του 13ου αιώνα στενάζει κάτω από τον ζυγό των Άγγλων κατακτητών. Ένα μέρος του λαού συνεργάζεται με τους Άγγλους ενώ μια μερίδα αντιστέκεται. Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό. Ο Γουίλιαμ Γουάλας μόλις έχει επιστρέψει από την Ευρώπη και το μόνο που θέλει είναι να ζήσει ειρηνικά. Όταν όμως σκοτωθεί η αγαπημένη του Μάριον, ο Γουίλιαμ Γουάλας τίθεται επικεφαλής των επαναστατών και ξεκινάει μια άγρια εκστρατεία εναντίον των δυνάμεων του αδίστακτου Βρετανού μονάρχη Εδουάρδου Α’, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς της υποδουλωμένης Σκοτίας…

3. Conspiracy Theory (1997)

Υπόθεση: Ο Τζέρι Φλέτσερ είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της Νέας Υόρκης, οδηγός ταξί στο επάγγελμα, που έχει όμως ένα μάλλον περίεργο χόμπι. Δημιουργεί με το μυαλό του περίπλοκα ως απίθανα σενάρια για τα πάντα: δραστηριότητες παρακρατικών οργανώσεων, μηχανορραφίες μυστικών υπηρεσιών, εξωγήινους και ύποπτα πειράματα της NASA. Δεν σταματά όμως εκεί. Αντίθετα, δημοσιεύει τις απόψεις του σ’ ένα περιοδικό. Σύντομα, θα αντιληφθεί πως αυτή η ενέργειά του ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια του τη ζωή, αφού ξαφνικά κάποιοι θα θελήσουν να τον βγάλουν από τη μέση. Αυτό σημαίνει ότι μια από τις θεωρίες του αποδείχτηκε αληθινή. Όμως, ποια απ’ όλες; Στην αγωνιώδη του έρευνα, θα του συμπαρασταθεί η Άλις Σάτον, υπάλληλος της κυβέρνησης.

4. What Women Want (2000)

Υπόθεση: Ο Nick Marshall είναι ένας σωβινιστής, χωρισμένος, γοητευτικός διαφημιστής και πατέρας μιας έφηβης, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προαχθεί στη θέση του γενικού διευθυντή της διαφημιστικής εταιρίας, όπου εργάζεται. Θα χάσει όμως την προαγωγή και παράλληλα τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, επειδή δεν φαίνεται να γνωρίζει “τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες”, που αποτελούν και το βασικό target group των διαφημίσεων. Τη θέση θα πάρει η Darcy McGuire, μια ικανότατη διαφημίστρια, υποσκελίζοντας τον Nick, που δεν βλέπει πλέον άλλη δυνατότητα, εκτός του να συνεργαστεί, προσπαθώντας να την υπονομεύσει. Δοκιμάζοντας διάφορα γυναικεία προϊόντα στο σπίτι, παθαίνει ηλεκτροπληξία και όταν συνέρχεται, διαπιστώνει ότι μπορεί να ακούσει τι σκέπτονται οι γυναίκες που κυκλοφορούν γύρω του. Το γεγονός του δίνει επιτέλους το πλεονέκτημα που του έλειπε.

5. The Patriot (2000)

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Νότια Καρολίνα το 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα Ήπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωϊκός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. Έτσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιός του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.


6. Τα Πάθη του Χριστού (2004)

Υπόθεση: Μια πανανθρώπινη ταινία αγάπης, φθόνου, πόνου και συγχώρεσης, θυσίας και λύτρωσης με συγκλονιστικές ερμηνείες. Τα “Πάθη του Χριστού” είναι ένα θρησκευτικό έπος τόσο έντονο και καθηλωτικό, όσο πνευματικό και φωτεινό ήταν και το δράμα του θεανθρώπου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ, ενώ ο Μελ Γκίμπσον δεν συμμετείχε ως ηθοποιός. Αντιθέτως, σκηνοθέτησε την ταινία και συμμετείχε και στην ομάδα των σεναριογράφων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1