Self test: Έριχναν αναψυκτικό για να βγαίνουν θετικά και τα ανέβαζαν στο TikTok
Βίντεο που κυκλοφορούν στο TikTok δείχνουν Βρετανούς έφηβους να μοιράζονται συμβουλές για βγαίνουν ψευδώς θετικά self test κορωνοϊού.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο TikTok δείχνουν Βρετανούς έφηβους να μοιράζονται συμβουλές και κόλπα για βγαίνουν ψευδώς θετικά τεστ κορωνοϊού, με στόχο να μην πάνε στο σχολείο. Τα βίντεο τους δείχνουν να εφαρμόζουν καθημερινές ουσίες, όπως σάλτσα μήλου, αναψυκτικά τύπου κόλα, ξύδι, απολυμαντικό χεριών, ακτινίδια, φράουλες και κέτσαπ, σε self test, με μερικά να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Τα βίντεο που ανέβηκαν και κοινοποιήθηκαν με το hashtag #fakecovidtest έχουν προβληθεί περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια φορές, ενώ ο πλέον απενεργοποιημένος λογαριασμός @fakecovidtests απέκτησε περισσότερους από 20.000 ακόλουθους. Τα βίντεο έγιναν viral καθώς σχεδόν 400.000 παιδιά και νέοι έχασαν το σχολείο για λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αύξησης των θετικών κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Geoff Barton, Γενικός Γραμματέας του Association of School and College Leaders ανέφερε ότι ήταν μόνο μια «πολύ μικρή μειοψηφία» μαθητών που έκαναν κακή χρήση των τεστ, ενώ κάλεσε τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους κάνουν σωστά τεστ.

«Θα παροτρύνουμε τους γονείς να διασφαλίσουν ότι δεν γίνεται κακή χρήση των τεστ και θα προτείναμε στους μαθητές που ενδιαφέρονται για τις χημικές αντιδράσεις ότι το καλύτερο μέρος για να μάθουν γι’ αυτές είναι τα μαθήματα χημείας στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιστότοπος ελέγχου δεδομένων Full Fact ανέφερε ότι τα υποτιθέμενα πλαστά θετικά αποτελέσματα ήταν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των δοκιμών self test που σπάστηκαν από τις όξινες ουσίες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του δείγματος δοκιμής. Τα θετικά αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι τα τρόφιμα «έχουν» κορωνοϊό ή ότι τα τεστ ήταν αναξιόπιστα όταν χρησιμοποιήθηκαν σωστά σε ανθρώπους.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στον Ηνωμένο Βασίλειο:

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1