Έλον Μασκ: 5 συμβουλές στους νέους που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους
Τις πέντε βασικές συμβουλές που θα έδινε στους νέους που θέλουν να πετύχουν στην ζωή τους περιέγραψε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ.

Τις πέντε βασικές συμβουλές που θα έδινε στους νέους που θέλουν να πετύχουν στην ζωή τους περιέγραψε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, μιλώντας στο «Lex Fridman Podcast».

Αναλυτικότερα, ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε τις πέντε σημαντικότερες συμβουλές προς τους νέους που βρίσκονται στο σχολείο ή στο κολέγιο και που επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους σε όσα πεδία δραστηριοποιηθούν.

Έλον Μασκ: Οι 5 συμβουλές στους νέους που θέλουν να πετύχουν

 1. Να είσαι χρήσιμος

«Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που αποδεικνύονται χρήσιμα στους συνανθρώπους σας και στο κόσμο».

2. Να προσφέρεις στην κοινωνία περισσότερα από όσα λαμβάνεις

«Προσπαθήστε να επιτύχετε θετικό ισοζύγιο αναφορικά με την προσφορά στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του ο Έλον Μασκ, συμπληρώνοντας πως «τρέφω μεγάλο θαυμασμό για όσους εργάζονται έχουν μία τίμια δουλειά». «Η προσπάθεια αξίζει και με το παραπάνω».

3. Μην προσπαθείς να είσαι ηγέτης

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι που εσείς επιθυμείτε να ηγηθούν, δεν επιθυμούν να βρεθούν σε αυτή τη θέση», είπε ο Έλον Μασκ.

4. Διάβασε βιβλία και ρούφηξε πληροφορίες

«Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να διαβάσουν πολλά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ, σημειώνοντας ότι αγαπημένη του συνήθεια ως παιδί ήταν να διαβάζει εγκυκλοπαίδειες.

«Προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορείτε και προσπαθήστε να αναπτύξετε το γνωστικό σας πεδίο», συμπλήρωσε.

5. Να επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρω σου

«Επικοινωνήστε, μιλήστε, ανταλλάξτε απόψεις με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, ακόμα κι αν προέρχεστε από διαφορετικές αφετηρίες και δουλείες», δηλώνει ο 50χρονος CEO και καταλήγει: «Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω σας».

 

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0