Νέα μέτρα: Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη - Τι θα ισχύει από αύριο
Έρχονται νέα μέτρα από αύριο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει σήμερα στις 15:00, ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις έξι το πρωί της Πέμπτης (06:00, 30/12) θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Τα μέτρα έχουν σχεδόν κλειδώσει, ωστόσο αναμένεται και η σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα τα συζητήσει και θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην κυβέρνηση. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:00 και δυο ώρες αργότερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα νέα μέτρα που προβλέπεται ότι θα ανακοινωθούν

  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί να γίνει και από τις 11, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί ειδικοί επιμένουν στην πιο σκληρή λύση.
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δεν έχει παρθεί απόφαση για το ωράριο λειτουργίας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Αυτό που δεν έχει «κλειδώσει» από την κυβέρνηση και τους ειδικούς είναι το ωράριο λειτουργίας και γενικότερα τα μέτρα που θα ισχύσουν για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο η εστίαση να μην κλείσει στις 12, αλλά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 2:00.

Ωστόσο αυτό θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα στις 13:00. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι εκ των ειδικών δεν θα εισηγηθούν να υπάρξει κάποια εξαίρεση για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;