Κορωνοϊός: Προβλέπεται νέο μαύρο ρεκόρ με 30.000 κρούσματα - Ρεβεγιόν με ανοιχτά εστιατόρια μέχρι τις 02:00
Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ εκτιμά ότι τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 27.000 και δεν αποκλείεται μέχρι την απογευματινή ανακοίνωση να αγγίξουν τις 30.000.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί ανέρχονται στις 27.000 και δεν αποκλείεται μέχρι το απόγευμα που θα γίνει η καθιερωμένη, καθημερινή ανακοίνωση να έχουν αγγίξει ή και ξεπεράσει τις 30.000, κάτι που σημαίνει νέο, μαύρο ρεκόρ, το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ πανδημίας στη χώρα μας, αφού η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να σαρώνει την Ελλάδα.

Νίκος Τζανάκης: Δεν αποκλείεται να δούμε πενταψήφιους αριθμούς

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Νίκου Τζανάκη για την άνοδο των κρουσμάτων. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε σήμερα το πρωί (29/12) στο Mega: «Δεν θα ήταν έκπληξη από τη Δευτέρα να δούμε υψηλούς πενταψήφιους αριθμούς. Η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ανησυχία προκαλεί και η άνοδος του δείκτη θετικότητας. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα και εφαρμόσουμε σωστά το ζήτημα που έχει να κάνει με την ατομική μας ευθύνη, τότε νομίζω ότι τα μέτρα μπορούν να είναι αποτελεσματικά. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα.

Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική. Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτή την πανδημία ένας μέρος των κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι Δέλτα, τα υπόλοιπα είναι Όμικρον και θα δούμε τι διασωληνώσεις και νοσηλείες θα δώσουν. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα. Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική.

Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες. Σε αυτή την πανδημία ένας μέρος των κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι Δέλτα, τα υπόλοιπα είναι Όμικρον και θα δούμε τι διασωληνώσεις και νοσηλείες θα δώσουν».

Νέα μέτρα: Ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη 30/12

Από το 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα έχουν σχεδόν κλειδώσει, ωστόσο αναμένεται και η σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα τα συζητήσει και θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην κυβέρνηση. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:00 και δυο ώρες αργότερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

εμβολιασμός παιδιών

Τα νέα μέτρα που προβλέπεται ότι θα ανακοινωθούν
  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί να γίνει και από τις 11, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί ειδικοί επιμένουν στην πιο σκληρή λύση.
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πάμε για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με ανοιχτά μαγαζιά μέχρι τις 02:00

Αυτό που δεν έχει «κλειδώσει» από την κυβέρνηση και τους ειδικούς είναι το ωράριο λειτουργίας και γενικότερα τα μέτρα που θα ισχύσουν για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο η εστίαση να μην κλείσει στις 12, αλλά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 2:00.

Ωστόσο αυτό θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα στις 13:00. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι εκ των ειδικών δεν θα εισηγηθούν να υπάρξει κάποια εξαίρεση για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;