Καραντίνα: Μειώνεται στις πέντε ημέρες για τους ασυμπτωματικούς
Καραντίνα: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τους ασυμπτωματικούς νοσούντες.

Τη μείωση της καραντίνας στις 5 ημέρες, από τις 10 που ίσχυε μέχρι στιγμής για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, αποφάσισαν οι ειδικοί.

Οι οδηγίες του CDC προβλέπουν ότι οι νέοι κανόνες θα αφορούν όσους έχουν μολυνθεί, είναι ανεμβολίαστοι, μερικώς εμβολιασμένοι, πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Ο ασθενής θα μπαίνει σε απομόνωση από την πρώτη ημέρα που θα βρεθεί θετικός για πέντε ημέρες αντί για δέκα.

Στην λήξη του πενθήμερου αν παραμένουν ασυμπτωματικοί, τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους αλλά με μάσκα παντού ακόμα και στο σπίτι για άλλες πέντε ημέρες.

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών

Ορθάνοιχτο είναι πλέον το ενδεχόμενο να επισπευσθούν τα νέα μέτρα στην εστίαση και στα γήπεδα, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να γίνει πριν μάς αποχαιρετήσει το 2021, δηλαδή πριν από την Πρωτοχρονιά. Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, μάλιστα, να υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης φανέρωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει έκτακτα αύριο Τετάρτη προκειμένου να εισηγηθεί νωρίτερα την εφαρμογή των μέτρων και πιθανά να ρίξει και πρόσθετα μέτρα στη «μάχη» για την αναχαίτιση του ιού.

«Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;