Πρωτοχρονιά: Φτιάξε την πιο εύκολη και νόστιμη Βασιλόπιτα για την αρχή του χρόνου
Φτιάξε την πιο νόστιμη βασιλόπιτα για την φετινή Πρωτοχρονιά!

Η αλήθεια είναι πως τόσο τα Χριστούγεννα 2021 όσο και η Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η ίδια η Πρωτοχρονιά, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουμε επιστρέψει σε μία κανονικότητα και βιώνουμε την εορταστική περίοδο όπως και στην προ-covid εποχή. Έτσι, φέτος θα μπορέσουμε να ευχηθούμε «Καλή Χρονιά» από κοντά βλέποντας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ζώντας χαρούμενες στιγμές μαζί τους.

Φυσικά, από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς δεν μπορεί να απουσιάζει και η παραδοσιακή Βασιλόπιτα που θα κόψεις με τα κοντινά σου πρόσωπα για να καλωσορίσεις το 2022. Γι’ αυτό το λόγο παρακάτω σού έχουμε μία συνταγή για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, την καλύτερη και πιο νόστιμη Βασιλόπιτα.

Πρωτοχρονιά: Φτιάξε την πιο εύκολη και νόστιμη Βασιλόπιτα για την αρχή του χρόνου

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 240 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και χτυπάμε.
  3. Κατόπιν αλλάζουμε κάδο στο μίξερ και βάζουμε μέσα τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα κρόκων, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκ. Ισιώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC, για 50 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε την αποσπώμενη φόρμα και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα. Σε αυτό το σημείο, όσο η βασιλόπιτα είναι σχετικά ζεστή, την αναπογουρίζουμε και προσθέτουμε μέσα το φλουρί.
  10. Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη και…

Πηγή συνταγής: Mamapeinao.gr

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;