Ήπια τα συμπτώματα Όμικρον σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη
Τα ευχάριστα νέα από τον Δρ. Κωστίκη για τα συμπτώματα της Όμικρον.

Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων να είναι ανοικτό. Ο δρ. Κωστίκης όμως έχει ευχάριστα νέα σχετικά με τα συμπτώματα της Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο δόκτωρ Λεόντιος Κωστρίκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma Live και μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για την μετάλλαξη Όμικρον.

Εισαγωγικά ο δρ. Κωστρίκης είπε, «αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα από τους αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων και από την αύξηση του ποσοστού θετικότητας. Νομίζω πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, καταρχήν η αύξηση των μολύνσεων ήταν κάτι αναμενόμενο που το είχαμε πει πριν από δύο εβδομάδες όταν πρωτοεμφανίστηκε το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον».

Συνέχισε λέγοντας ότι, «αναμένεται αυτή τη στιγμή πλήρη αντικατάσταση του Όμικρον. Πριν ενάμιση μήνα ξεκίνησε ένα σημαντικό πρόγραμμα, με την οποία ελέγχονται εβδομαδιαία 100 με 200 δείγματα από την κοινότητα και από το αεροδρόμιο και εβδομαδιαία στέλνονται report στο Υπουργείο Υγείας. Το report στις 19 Δεκεμβρίου έδειξε ότι οι λοιμώξεις από Όμικρον στην Κύπρο ήταν στο 31% αλλά γίνεται διπλασιασμός κάθε 3-4 ημέρες. Εγώ σήμερα υπολογίζω να είναι γύρω στο 60%. Από τα τελευταία 4 report φαίνεται ότι η νοσηρότητα αυτού του ιού είναι περίπου 70% λιγότερη από τη Δέλτα», είπε ο δρ. Κωστρίκης.

Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως ο κόσμος μπορεί να μολυνθεί αλλά να έχει εξαιρετικά ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1