iPhone: Πώς κάνουμε soft reset και force restart

iPhone: Πώς κάνουμε soft reset και force restart

    Ενημερώνομαι Τεχνολογία    
iPhone: Πώς κάνουμε soft reset και force restart
Η επανεκκίνηση του iPhone σας χρησιμοποιώντας την επιλογή λογισμικού -soft reset- δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Τι κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες ενός iPhone,  είναι πώς να το επαναφέρουν. Τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια σε κάθε συσκευή, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο με την κυκλοφορία νεότερων μοντέλων τα τελευταία χρόνια. Εάν αναβαθμίσατε από ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone στο πιο πρόσφατο iPhone 12 Pro Max,  αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να το επαναφέρετε, ενδέχεται να μην είστε σε θέση να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ soft reset, force restart και factory reset;

Η επανεκκίνηση του iPhone σας χρησιμοποιώντας την επιλογή λογισμικού -soft reset- δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Το ίδιο ισχύει και για τo force restart,  που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα υλικού για να επανεκκινήσετε το iPhone σας όταν η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται. Ωστόσο, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ένα εντελώς διαφορετική. Επαναφέρει ουσιαστικά το iPhone σας όπως ήταν όταν βγήκε για πρώτη φορά από το κουτί: Διαγράφει όλο το περιεχόμενο, τις ρυθμίσεις και τα προσωπικά στοιχεία από τη συσκευή.

Η εργοστασιακή επαναφορά iPhone σας, μόνο ως τελευταία λύση , αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που δεν μπορείτε να λύσετε, ή όταν είστε προς  πώληση ή διαπραγμάτευση του iPhone σας. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα μια μόνιμη διαδικασία, καθώς ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά όσων ήταν κάποτε στο τηλέφωνό σας. Μια ανάλυση των επιλογών επαναφοράς που βρίσκονται στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά .

Πώς να κάνετε soft reset το iPhone σας

Ο ευκολότερος τρόπος soft reset του iPhone σας είναι απενεργοποιώντας το. Αυτή η μέθοδος αναφέρεται συχνά ως «soft reset», που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε δεδομένα και τίποτα δεν θα διαγραφεί από το τηλέφωνό σας. Η καλύτερη στιγμή,  είναι όταν το τηλέφωνό σας λειτουργεί λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο, μια εφαρμογή δεν ανοίγει ή λειτουργεί σωστά ή έχει προκύψει κάποιο άλλο σχετικά μικρό πρόβλημα, αλλά το iPhone σας εξακολουθεί να ανταποκρίνεται.

Η Apple άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε soft reset στα iPhone X, 11 και 12 της σειράς, (επίσης γνωστή ως απενεργοποίηση του iPhone σας) και ολοκληρώνεται τώρα κρατώντας δύο κουμπιά.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Sleep / Wake και το κουμπί Lower Volume . Στο iPhone X και σε νεότερα μοντέλα, θα βρείτε το κουμπί Sleep / Wake στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο ρυθμιστικό Slide to Power Off που εμφανίζεται και μετά σύρετε προς τα δεξιά.

Βήμα 3: Μόλις δεν υπάρχει τίποτα στην οθόνη και γίνει μαύρη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake ξανά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα νέο iPhone SE  ή ένα iPhone 8 ή παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το iPhone απλώς κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό.

Εναλλακτικά, με την προϋπόθεση ότι έχετε εγκατεστημένο το iOS 11 ή μεταγενέστερη έκδοση, μπορείτε να μεταβείτε στις ΡυθμίσειςΓενικά και να μετακινηθείτε στο κάτω μέρος όπου θα βρείτε Τερματισμός λειτουργίας. Όταν πατήσετε Shut Down, θα δείτε το ρυθμιστικό Slide to Power Off. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στο βήμα 2 παραπάνω.

Πώς να κάνετε force restart στο iPhone σας

Ένας άλλος τρόπος για να επαναφέρετε το iPhone σας είναι να κάνετε αυτό που η Apple αποκαλεί «force restart». Για άλλη μια φορά, δεν θα χαθούν σημαντικά δεδομένα. Συνιστάται force restart όταν το iPhone σας δεν ανταποκρίνεται πλήρως. Για παράδειγμα, η οθόνη του iPhone σας γίνεται μαύρη (παρά την ενεργοποίησή της), η οθόνη παγώνει ή το iPhone  αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά την εκκίνηση. Ο ακριβής τρόπος για να κάνετε επανεκκίνηση δύναμης εξαρτάται από το μοντέλο iPhone που σας ανήκει.

Σε iPhone 8, iPhone X, iPhone 11, iPhone SE (2020) και iPhone 12

Βήμα 1: Πατήστε και απελευθερώστε γρήγορα το κουμπί αύξησης έντασης.

Βήμα 2: Πατήστε και απελευθερώστε γρήγορα το κουμπί Μείωσης έντασης.

Βήμα 3: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Sleep / Wake και Volume Down μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί μείωσης έντασης ταυτόχρονα έως ότου εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 3: Στο iTunes ή το Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Σε iPhone 6S ή παλαιότερη έκδοση και iPhone SE (2016)

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Sleep / Wake και Home μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Τι κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί; Χρησιμοποιήστε το force restart για να μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης

Εάν το λειτουργικό σας σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση αποτυχίας ή δεν ανταποκρίνεται, μπορείτε να δοκιμάσετε να  εισέλθετε σε λειτουργία ανάκτησης που θα σας επιτρέψει να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε με επιτυχία το τηλέφωνό σας. Αυτή είναι μια άλλη επιλογή εάν το τηλέφωνό σας δεν ανταποκρίνεται ή δεν μπορεί να κάνει εκκίνηση πέρα ​​από το λογότυπο της Apple.

Προσοχή: Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα όσα είχατε στο παρελθόν στο τηλέφωνό σας εάν επιλέξετε να επαναφέρετε τη συσκευή, αλλά μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. 

Για iPhone 8, iPhone X, iPhone 11, iPhone SE (2020) και iPhone 12

Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με MacOS Catalina ή μεταγενέστερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.

Βήμα 2: Πατήστε και απελευθερώστε γρήγορα το κουμπί αύξησης έντασης.

Βήμα 3: Πατήστε και απελευθερώστε γρήγορα το κουμπί Μείωσης έντασης.

Βήμα 4: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 5: Στο iTunes ή το Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Για iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με MacOS Catalina ή μεταγενέστερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί μείωσης έντασης ταυτόχρονα έως ότου εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 3: Στο iTunes ή το Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Για iPhone 6S ή παλαιότερη έκδοση και iPhone SE (2016)

Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με MacOS Catalina ή μεταγενέστερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.Βήμα 2: Πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί Sleep / Wake και το κουμπί Home μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης.Βήμα 3: Στο iTunes ή το Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.Με πληροφορίες: smartphonegreece.com

Apple: Γιατί δεν πουλάνε τα iPhone 13

H Apple, ενημέρωσε τους προμηθευτές της, ότι η ζήτηση των iPhone 13 έχει επιβραδυνθεί, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση επί του θέματος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διάθεσή τους.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 έως και 10 εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών, ωστόσο προέβη σε νέα ενημέρωση με την οποία τόνισε στους πωλητές ότι αυτές οι παραγγελίες ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν.

Η κρίση που καταγράφεται στην αγορά των ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχικά εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για smartphones και gadgets κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους και έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή των τεχνολογικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος από τα προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων, κόστισαν στην εταιρεία 6 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα προειδοποίησε ότι το πλήγμα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερο κατά το τρέχον τρίμηνο, καθώς η έλλειψη ημιαγωγώνδυσκολεύει περισσότερο την παραγωγή των προϊόντων της.

Το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης Nikkei, τον Νοέμβριο ανέφερε ότι η Apple έχει μειώσει κι άλλο την παραγωγή iPad για να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής του iPhone 13.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία και ορισμένοι από τους προμηθευτές της όπως οι 3MBroadcom και Advanced Micro Devices, δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters, για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg.
Διαβάστε ακόμη:
 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1 

ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Μη χάνεις χρόνο, στείλε το άρθρο σου με την παρακάτω φόρμα ή στο ίνφο παπάκι neolaia.gr!

Γιατί να στείλεις το άρθρο σου στο neolaia.gr!

Είσαι φοιτητής; Διάβασε τους λόγους για να στέλνεις τα άρθρα σου στο neolaia.gr και ανυπομονούμε να διαβάσουμε κι εμείς εσένα!
  1. Γράψε για το #1 ψηφιακό στέκι της νεολαίας. Το neolaia.gr, ένα αυθεντικά νεανικό site, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους νέους ηλικιών 18-24.
  2. Εντυπωσίασε τους φίλους σου, αλλά και τους μελλοντικούς σου εργοδότες! Δεν είναι και λίγο το να πάρει το άρθρο σου έγκριση, να ανέβει και να σκίσει στο neolaia.gr!
  3. Θα ακουστείς. Με μερικά εκατομμύρια αναγνώσεις το μήνα, το κείμενό σου θα διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Θα βρεις την κατηγορία που σου ταιριάζει!
  4. Multimedia δυνατότητες. Ναι, η βασική υποστηριζόμενη μορφή περιεχομένου είναι το κείμενο, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε καλές φωτογραφίες ή βίντεο!
  5. Πες την άποψή σου. neolaia.gr σημαίνει πολυφωνία και όλες οι απόψεις έχουν θέση εδώ. Μοναδικό κριτήριο είναι το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο.
  6. Δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες! Στέλνοντας τακτικά περιεχόμενο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό, το οποίο θα διαβάζει, θα κάνει like, θα κάνει share, αλλά και θα σχολιάζει τα άρθρα σου.
  7. Το μήνυμά σου θα φτάσει μακριά. Με περισσότερα από 60,000 likes στο facebook, η κάθε δημοσίευση φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες μάτια στη στιγμή.
  8. Και όταν λέμε μακριά, δε μένουμε μόνο στο facebook. Περισσότεροι από 25,000 υποστηρικτές στο Google+, περισσότεροι από 5,000 στο twitter και η social παρουσία του neolaia.gr δεν τελειώνει εκεί.
  9. Γίνε τακτικός συντάκτης του site! Η ομάδα του site (aka το #neolaiaTeam) ανανεώνεται συνεχώς. Στέλνοντας άρθρα θα μας γνωρίσεις και σίγουρα υπάρχει προτεραιότητα για κάποιον που ξέρουμε πως γράφει!