Cine Friday: 4 ταινίες που μπορείς να δεις απόψε
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και αν προτιμήσεις να μείνεις σπίτι, έχουμε να σου προτείνουμε 4 ταινίες που προβάλλονται απόψε!

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και αν προτιμήσεις να μείνεις σπίτι, έχουμε να σου προτείνουμε ταινίες που προβάλλονται απόψε είτε στην τηλεόραση, είτε σε δημοφιλείς πλατφόρμες!

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King) των Ρότζερ Aλερς, Ρομπ Μίνκοφ

Ο Σίμπα, ένα θαρραλέο λιοντάρι δεν μπορεί να περιμένει τη στιγμή που θα γίνει βασιλιάς. Ο ζηλιάρης θείος του, Σκαρ όμως έχει τα δικά του σχέδια. Προκειμένου να ανέβει στον θρόνο, οδηγεί τον Σίμπα στην εξορία. Μόνος και αποπροσανατολισμένος, ο Σίμπα σύντομα βρίσκει σύντροφο στην περιπέτειά του τον Τιμόν και τον καλόκαρδο φίλο του, Πούμπα. Ο ελεύθερος χαρακτήρας τους, τους οδηγεί σε μια ζωή με στυλ «Hakuna Matata», ώσπου ο Σίμπα θυμάται την πραγματική αποστολή και το πεπρωμένο του. Η επιστροφή στον τόπο του θα τον οδηγήσει να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στον «Κύκλο της Ζωής».

  • H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης (Piranhas) του Κλαούντιο Τζιοβανέζι

Εχοντας υπογράψει το άκρως επιτυχημένο τηλεοπτικό «Gomorrha», ο Κλαούντιο Τζιοβανέζι συνεργάζεται ξανά με τον συγγραφέα του, Ρομπέρτο Σαβιάνο, διασκευάζοντας για το σινεμά το νέο του best seller. Με τον πρωτότυπο τίτλο «Piranhas», αυτή είναι μια ταινία για την εφηβεία και την έμφυτη αίσθηση του κατεπείγοντος που αυτή φέρνει μαζί της. Το γεγονός ότι η εφηβεία της ταινίας συναντιέται στην καρδιά του οργανωμένου εγκλήματος της σημερινής Νάπολης είναι συμπτωματικό και, μαζί, καθοριστικό.

  • Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν

Τρομοκρατική επίθεση; Κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος; Κάτι πολύ χειρότερο. Αρμαγεδδώνας; Κάτι ακόμα πιο αμετάκλητο. Από τι ακριβώς πρέπει να σώσει «Ο Πρωταγωνιστής», μυστικός πράκτορας μιας υπόγειας κυβερνητικής οργάνωσης, τον κόσμο; Από κάτι που έρχεται… από το μέλλον. Από τα σχέδια του Αντρεϊ Σέιτορ – ενός ισχυρού Ρώσου μαφιόζου, που βλέποντας τη ζωή του να τελειώνει, πατάει το Τhe Εnd και στον πλανήτη. Εχοντας ανακαλύψει την τεχνολογία που του επιτρέπει να κινείται μπρος-πίσω στο χρόνο, ο Σέιτορ μπορεί να επιστρέφει όσες φορές χρειάζεται πίσω, να διορθώνει τα λάθη, να αλλάζει το παρελθόν, να εξοντώνει τους εχθρούς – ώστε να φέρει σε πέρας ανενόχλητος το μεταποκαλυπτικό του σχέδιο. Θα καταφέρει ο Πρωταγωνιστής να τον ακολουθήσει στο χωροχρόνο και να τον σταματήσει; Μπορεί να βασιστεί στον Νιλ, τον Βρετανό ομόλογό του πράκτορα που παρουσιάζεται ως μυστηριώδης σύμμαχος; Θα εμπιστευτεί την Κατ, την κακοποιημένη σύζυγο του Σέιτορ, που θέλει να βάλει τέλος στον βίαιο γάμο της, σώζοντας την ανθρωπότητα από το σίγουρο δικό της; «Tenet», όμως, σημαίνει «αρχή». Κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και κανονικά. Την ίδια στιγμή.

  • Η ταινία προβάλλεται στο ERTFlix

Inner Wars της Μάσα Κοντάκοβα

Χιλιάδες γυναίκες εντάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό το 2014, λίγες ωστόσο βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Το φιλμ της Μάσα Κοντάκοβα μεταφέρεται στην εμπόλεμη ζώνη για να ακολουθήσει τη ζωή τριών γυναικών, φέρνοντας τη δημιουργό του αντιμέτωπη με τον εμφύλιο σπαραγμό και τον κίνδυνο για την ίδια της τη ζωή.

  • Η ταινία προβάλλεται στο ArteKino
Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;