Εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου: Σε κλινική δοκιμή Φάσης 2
Το νέο, πειραματικό εμβόλιο mRNA, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων να εντοπίζει καρκινικά κύτταρα.

Tο καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Omar Rodriguez, 47 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου. Παρόλο που έκανε χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγεί από τον όγκο, υπάρχει 70% πιθανότητα ο καρκίνος να επιστρέψει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τώρα, για να ξεπεράσει τις πιθανότητες, ο Rodriguez θα είναι από τους πρώτους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα λάβουν ένα επαναστατικό, εξατομικευμένο εμβόλιο κατασκευασμένο από την BioNTech, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA που βρίσκεται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Μετά το εμβόλιο COVID-19 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα εξαιρετικά επικερδές δευτερεύον έργο για την BioNTech, καθώς το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας βρίσκεται σε κλινική δοκιμή φάσης 2, με τον Rodriguez ως έναν από τους συμμετέχοντες.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου επιλέχθηκε από τη BioNTech ως πιθανός στόχος λόγω του σχετικά υψηλού ποσοστού υποτροπής της νόσου. Το νέο, πειραματικό εμβόλιο, το οποίο μπορεί να στοχεύσει έως και 20 μεταλλάξεις, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων να εντοπίζει καρκινικά κύτταρα, να τους επιτίθεται και να τα σκοτώνει.

«Αντί να χρησιμοποιεί παραδοσιακή χημειοθεραπεία, προσπαθεί να βάλει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμήσει τον καρκίνο», εξήγησε ο Δρ Scott Kopetz, καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Ο Kopetz ηγείται της φάσης 2 της κλινικής δοκιμής του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πρόσθετες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε ασθενείς στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ισπανία, στις οποίες θα εγγραφούν 200 άτομα.

Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες από τη βιοψία του όγκου μέχρι τη λήψη του εμβολίου. Οι συμμετέχοντες στο τετραετές κλινικό πείραμα θα κάνουν μία ένεση εμβολίου κάθε έξι εβδομάδες για έξι εβδομάδες για να δημιουργήσουν ανοσολογικές αποκρίσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;