Το Experience Park άνοιξε τις πόρτες του στο Ελληνικό
Έφτασε η στιγμή να ανακαλύψουμε από κοντά το Experience Park του Ελληνικού, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται για να ζήσουμε τις πιο όμορφες εμπειρίες, από το απόγευμα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου.

Από το απόγευμα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου, το Experience Park του Ελληνικού ξεκίνησε την πολλά υποσχόμενη διαδρομή του στο χρόνο και μπήκε δυναμικά στη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα βιωματικό πάρκο για όλους, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης που παραδίδεται στους πολίτες, με έκταση πρασίνου και ψυχαγωγίας άνω των 70 στρεμμάτων, μία έκταση όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος! Πρόκειται για ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργείται στα πλαίσια της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και πραγματοποιείται στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ μεγαλώνοντας μέρα με τη μέρα, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη έκταση, η οποία παραδίδεται από την Lamda Development νωρίτερα από το αναμενόμενο και μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή τής σύμβασης για το Ελληνικό, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση σχεδιασμό για τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο σύνολο του, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα και πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης, μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Το Experience Park του Ελληνικού, άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα το απόγευμα (20/12), δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της πόλης και να ζήσουμε μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, καθώς μπορούμε να το επισκεπτόμαστε καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Στο πάρκο θα βρούμε -μεταξύ άλλων- ένα συναρπαστικό σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, τους χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Ειδικά για την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park μας υποδέχεται στολισμένο και γεμάτο λάμψη, χαρίζοντάς μας την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα υπάρχουν δύο μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού (light installations) που ανυπομονούμε να δούμε από κοντά: Πρόκειται για το Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider. Το δεύτερο installation είναι το εντυπωσιακό Helios, μία εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω από το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, θα έχουμε την ευκαιρία να να απολαύσουμε υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY, καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, τόνισε ότι: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό πάρκο που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Κατά τη διάρκεια των εορτών, δηλαδή από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2022, το ωράριο λειτουργίας του Πάρκου έχει ως εξής:

Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00.

Η είσοδος στο Experience Park είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ενώ παρέχεται και δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το experiencepark.theellinikon.com.gr και να μείνετε συντονισμένοι στα social media του Πάρκου στο Instagram, το Facebook και το Youtube.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
  
 1