Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το rapid test αν αποφασιστεί στις γιορτές
Τη σκέψη πως υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό το rapid test και για τους εμβολιασμένους με οικονομική επιβάρυνση των πολιτών γνωστοποίηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου «έριξε βόμβα» που αναμένεται να ξεσηκώσει και τους εμβολιασμένους, καθώς στην καθιερωμένη, πρώτη, ενημέρωση της εβδομάδας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως στην κυβέρνηση υπάρχει σκέψη να επιβληθούν νέα μέτρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων κι ένα εξ αυτών είναι ο υποχρεωτικός έλεγχος και των εμβολιασμένων με rapid test και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση του πολίτη.

Με την πανδημία και ειδικά τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Οικονόμου απάντησε εάν στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι κάποια επιπρόσθετα μέτρα. «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Οικονόμου: Το rapid test θα επιβαρύνει τον πολίτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής καθολικού testing μέσα στις γιορτές. Όπως είπε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί».

Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Οικονόμου: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown

Απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;