Κοινωνικό πείραμα: Πώς αντιδράμε σε περιστατικά ομοφοβίας και λεκτικής βίας;
Πώς αντιδρούν οι περαστικοί όταν ένας ομοφοβικός άνδρας επιτίθεται σε ένα γκέι άτομο στο δρόμο; Στο κοινωνικό πείραμα συμμετέχουν ο Γιάννης Κατινάκης και ο Αλέξης Μαρκάζος

Η ομοφοβία και ο ρατσισμός εξακολουθούν να διχάζουν, παρότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχουν ήδη μπει χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μην απασχολούν ούτε την καθημερινότητα ούτε τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, δεν είναι πλέον χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας. Ωστόσο, ολοένα και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες σε περιστατικά βίας και τραμπουκισμού ή ακούμε για ξυλοδαρμούς τρανς ατόμων και καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά όσον αφορά τη νοοτροπία μας.

Άραγε, πόσο έτοιμος είναι πλέον ο μέσος περαστικός να επιτεθεί σε ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας; Oι μαρτυρίες αυτών των ατόμων, συνήθως απογοητεύουν.

Κάπου εδώ, έρχεται ένα κοινωνικό πείραμα και μετατρέπει την απογοήτευσή μας σε αισιοδοξία σε μόλις 9 λεπτά.

Το κοινωνικό πείραμα κσι η αντίδραση της κοινωνίας

Στο κοινωνικό αυτό πείραμα, ο Αλέξης Μαρκάζος και ο Γιάννης Κατινάκης είναι δυο άγνωστοι. Ο Κατινάκης, ένας γκέι άντρας που μιλά στο τηλέφωνο και ο Μαρκάζος ένας ομοφοβικός, επιθετικός άντρας που αποφασίζει να επιτεθεί λεκτικά στον πρώτο, με κάθε χυδαίο χαρακτηρισμό που μπορεί να ακούσει ένας ομοφυλόφιλος άντρας εκεί έξω. Στόχος; Να τσεκάρουν τα αντανακλαστικά και τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι που έτυχε να περνούν από το σημείο όχι απλώς δεν ανέχτηκαν τους χαρακτηρισμούς και τον τραμπουκισμό προς τον Γιάννη, αλλά υπήρξαν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να μείνουν στο σημείο μέχρι να σταματήσουν τον ομοφοβικό από τη χυδαία του λεκτική, αλλά και να διασφαλίσουν πως ο Γιάννης θα ήταν ασφαλής. Κάποιοι από αυτούς ήταν ένα βήμα πριν χάσουν παντελώς την ψυχραιμία τους.

Προφανώς πολλοί περνούν από το σημείο αδιαφορώντας, μη θέλοντας να “μπλέξουν“, αλλά κανείς μα κανείς δεν πήρε το μέρος του τραμπούκου. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1