Κώστας Τσιάρας: Αναβαθμίζεται σε κακούργημα το revenge porn
Κακούργημα θα θεωρείται με νέο νόμο το revenge porn, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου έφεραν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, οι οποίες παρακίνησαν την κυβέρνηση να αναλάβει δραστικά μέτρα για το φαινόμενο του revenge porn. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε πως το εν λόγω ποινικό αδίκημα θα μετατραπεί σε κακούργημα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της αυστηροποίησης του νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων, μετά την πολύκροτη υπόθεση με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις του κόσμου που ανάγκασαν την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική ζωή (revenge porn).

Πέρα από την πολύκροτη υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή, υπάρχουν σωρεία καταγγελιών για χιονοστιβάδες αποκαλύψεων ανάλογων περιστατικών, που δημιουργούν την ανάγκη ενός νομοθετικού πλαισίου προστασίας για τα θύματα, που θα αποτελέσει  και αποτροπή στο μέλλον για επίδοξους δράστες.

Ο  Κώστας Τσιάρας μίλησε σήμερα (16/12) το πρωί στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να έχει κανένας νόμος, αλλά σκοπός είναι τέτοιου είδους περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο εξής με τον δέοντα τρόπο και να μην υπάρχουν «παράθυρα», ώστε κάποιοι να δρουν ατιμώρητοι.

«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση όλων αυτών των θυμάτων», τόνισε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας ότι «η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα», τη διαχείριση των οποίων εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;