Last Call: 3 tips για εσένα που έχεις μπόλικη όρεξη για δουλειά αλλά δεν έχεις προϋπηρεσία
Σου έχουμε τα πιο χρήσιμα tips για να ξεκινήσεις την εργασιακή σου σταδιοδρομία και να φτάσεις εκεί που αξίζεις.

Η εύρεση εργασίας είναι ένα αρκετά δύσκολο σπορ, καθώς η αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι απαιτήσεις των εργοδοτών.

Στην περίπτωση δε που ο υποψήφιος έχει μόλις τελειώσει τις σπουδές του και δεν έχει κάποια προϋπηρεσία σχετική με τη θέση, η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει εφιάλτης, αφού πολλές εταιρείες θεωρούν απαραίτητη την επαγγελματική εμπειρία.

Ωστόσο, εάν είσαι νέος χωρίς προϋπηρεσία, αλλά έχεις μπόλικη όρεξη και επιθυμία να βγεις στην επαγγελματική αρένα, σου έχουμε παρακάτω χρήσιμα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να ξεκινήσεις την εργασιακή σου σταδιοδρομία.

Απόκτησε νέες δεξιότητες

Ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την γνώση του πάνω στο αντικείμενό της δουλειάς του, αλλά και από τις γενικές δεξιότητες που έχει αναπτύξει κατά τη διάρκεια της πορείας του, οι οποίες συνήθως είναι εξειδικευμένες και δεν διδάσκονται στις σχολές. Κάποιες από αυτές είναι η χρήση υπολογιστή και MS Office, οι ξένες γλώσσες, ειδική γνώση πάνω στο αντικείμενό σου, κτλ.

Για να αποκτήσεις κι εσύ ακόμα μεγαλύτερο εύρος δεξιοτήτων, ή ακόμα και για να αναπτύξεις τις ήδη υπάρχουσες, τα σεμινάρια μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος. Είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία, παρακολούθησε όσα περισσότερα σεμινάρια μπορείς! Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που παρέχουν πληθώρα δωρεάν μαθημάτων ανάλογα τον κλάδο και τα ενδιαφέροντά σου.

Κάνε αίτηση στο πρόγραμμα της WIND

Η WIND θα προσλάβει με σύμβαση αορίστου χρόνου 10 ταλαντούχους απόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών – με μηδενική ή μέχρι ενός έτους σχετική προϋπηρεσία – για να γίνουν ενεργά μέλη των ομάδων της. Μέσω του σχετικού προγράμματος, το «νέο ταλέντο» της εταιρείας θα πραγματοποιεί rotations σε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, δηλαδή θα δοκιμάσει και θα δοκιμαστεί σε διαφορετικά projects και αντικείμενα εργασίας, με βάση την επαγγελματική κατεύθυνση (Technology, Commercial, Business) που έχει επιλέξει κατά τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης του, με σκοπό να αποκτήσει πρακτική εμπειρία για να δει τι του ταιριάζει καλύτερα στην πράξη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και έκτοτε έχουν υλοποιηθεί 3 κύκλοι του (2015, 2017, 2019), απασχολώντας 30 ταλαντούχους νέους που επέλεξαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος, την WIND.

Με το WIND Young Talents σε περιμένουν συναρπαστικές εμπειρίες και το βασικότερο θα γίνεις μέλος μίας ομάδας που οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα WINDYoung Talents πατήστε εδώ.

Πάρε μέρος σε εθελοντικές δράσεις

Ένας δραστήριος υποψήφιος, με αυξημένη κοινωνική ευθύνη, τραβάει αμέσως την προσοχή του εργοδότη, κι ας έχει περιορισμένη προϋπηρεσία σχετική με τη θέση, καθώς αποδεικνύει ένα άτομο το οποίο έχει όρεξη και πρόθεση να συνεισφέρει. Επίσης, ο εθελοντισμός θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές σου δεξιότητες, θα σε διδάξει τη σημασία του ομαδικού πνεύματος, της επικοινωνίας, θα αναπτύξει της ηγετικές του ικανότητες, ενώ θα βοηθήσει να δείξεις στον μελλοντικό εργοδότη ότι δεσμεύεσαι σε ό,τι κάνεις και είσαι πρόθυμος να μάθεις νέα πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
'
80 - 82
BARC
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2