Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Πότε ξεκινούν τα ραντεβού
Ανοίγει ειδική πλατφόρμα στο υπουργείο Παιδείας για ερωτήματα γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών.

Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου και η κυρία Βάνα Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο (10/12) με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε τα εξής:

  • Από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους.
  • Στη πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία.

Σχετικά με τα σχολεία, ο Γ. Οικονόμου τόνισε ότι:

  • Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000. Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%.
  • Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι  για να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση και το σχολείο είναι απαράδεκτες.
  • Γι’ αυτό ακριβώς  ψηφίστηκε χθες νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του νοσηρού αυτού  φαινομένου με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;