Ρωσία: H γυναίκα σύμβολο κατά της κακοποίησης
Ο πρώην σύζυγος της Μαργκαρίτα Γκρατσέβα της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι. H 28χρονη πλέον αποτελεί σύμβολο κατά της γυναικείας κακοποίησης.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρώην σύζυγος της Μαργκαρίτα Γκρατσέβα της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι. H 28χρονη πλέον αποτελεί σύμβολο κατά της γυναικείας κακοποίησης διεθνώς. Ο πρώην σύζυγός της, Ντιμίτρι Γκρατσέφ, βρίσκεται στη φυλακή. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών.

«Με πήγε στο δάσος, σε μια ερημική τοποθεσία. Με διέταξε να βάλω τα χέρια μου πάνω σε έναν κορμό δέντρου. Φώναζα, ούρλιαζα, ικέτευα. Εκείνος μου είπε να μην κοιτάω και άρχισε να μου κόβει τα χέρια», είπε η 28χρονη.

Ο δράστης της έβαλε αιμοστατικούς επιδέσμους για να αποφευχθεί η πιθανότητα να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. Τη μετέφερε στο νοσοκομείο, μαζί μ’ ένα κουτί παπουτσιών που είχε το κομμένο δεξί χέρι της. Ένα χρόνο πριν την ακρωτηριάσει, την είχε απειλήσει με μαχαίρι.

«Μου είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και μου έλεγε να παραδεχτώ πως τον έχω απατήσει» είχε πει η Μαργκαρίτα Γκρατσέβα. Η γυναίκα πήγε τότε στην αστυνομία, αλλά δεν εξασφάλισε κάποια προσοχή.

«Έδωσα κατάθεση και ο υπάλληλος μου είπε ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου μέσα σε 20 μέρες. Τόνισα ότι μέχρι τότε θα μπορούσε άνετα να προσπαθήσει να με σκοτώσει πάνω από 20 φορές» σημειώνει η ίδια. Ο τοπικός επιθεωρητής κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια.

Πλέον, έχει τεχνητό δεξί χέρι, ενώ το αριστερό της επανασυγκολλήθηκε από τους γιατρούς. Η ψυχιατρική εξέταση έδειξε πως ο Γκράτσεφ είχε σώας τα φρένας όταν διέπραξε το έγκλημα, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, σχεδίαζε επί δυο εβδομάδες.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Totò Caruso (@carusototo64)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Маргарита Грачева (@margoritka1211)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Маргарита Грачева (@margoritka1211)

Ο Γκράτσεφ δήλωσε τότε πως διέπραξε ένα «πολύ μεγάλο λάθος», και ζήτησε συγγνώμη από την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του. H Mαργκαρίτα Γκρατσέβα ξαναπαντρεύτηκε το 2019 και απέκτησε τρίτο παιδί με τον δεύτερο σύζυγό της.

Η εν μέρει αποποινικοποίηση της βίας κατά των γυναικών στη Ρωσία

Το 2017 η Ρωσία αποποινικοποίησε τη βία κατά των γυναικών. Σε μια χώρα, που η ενδοοικογενειακή βία, λόγω και του ενδημικού αλκοολισμού, είναι κοινωνική μάστιγα, με την υποστήριξη μάλιστα της Ρωσικής Εκκλησίας, αποποινικοποιήθηκε η ενδοοικογενειακή βία σε περιπτώσεις όπου δεν προκαλεί «σημαντική σωματική βλάβη» και δε συμβαίνει περισσότερες από μία φορές το χρόνο.

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;