Η γυναίκα πίσω από τη
Γυναίκα από τη Φωτογραφία της Χρονιάς: "Δεν με νοιάζει που έγινα viral, αλλά ότι σώθηκε το χωριό".

Η πρωταγωνίστρια του πορτρέτου της φρίκης στη φλεγόμενη Βόρεια Εύβοια, που αιχμαλώτισε με τον φακό του ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, η κ. Παναγιώτα (Γιούλα) Νομίδου, μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, και φωτογραφήθηκε με το εξώφυλλο του περιοδικού TIME.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Tsakalidis (@tsakalidis_k)


Παρότι στέκεται διακριτικά σε όλη αυτή την αναγνώρισε που έλαβε, ένιωσε την ανάγκη να πει μερικά λόγια για την τραγωδία που βίωσε εκείνη αλλά και ολόκληρη η Εύβοια.

Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που είπε:

Για το τι θα έλεγε στον φωτογράφο αν της ζητούσε να την ξαναφωτογραφήσει χαρούμενη και ανακουφισμένη:

«Ότι είμαι χαρούμενη γιατί δεν χάθηκε ούτε μία ανθρώπινη ζωή!»

Όσον αφορά εκείνη την ημέρα:

«Στις 2.30 τη νύχτα, μου τηλεφώνησε μία φίλη, να ετοιμάσω κάποια πράγματα στην περίπτωση που αναγκαστούμε να φύγουμε για να σωθούμε. Το ξημέρωμα, είχε κοκκινίσει ο ουρανός. Η φωτιά είχε “καταπιεί” την πλαγιά και προχωρούσε. Με τις μάνικες προσπαθούσαμε να σώσουμε τα σπίτια μας. Ξαφνικά, μας κύκλωσε το μέτωπο. Η φωτιά κατέβηκε από την αριστερή πλευρά. Άρχισα να φωνάζω: “Βοήθεια, καιγόμαστε”. Ήρθαν τα παιδιά που πάλευαν με τις φλόγες και μας έσωσαν. Λιποθύμησα. Όσοι ήταν κοντά έτρεξαν να μου δώσουν πρώτες βοήθειες…»

Έπειτα:

«Στο Πευκί, είχαν βάλει δύο φεριμπότ και μπορούσαν όσοι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους να πάνε εκεί. Είχαν νερό, καρέκλες να καθίσουν, σκεπάσματα. Ξεκινήσαμε με τον άντρα μου για το Πευκί, αλλά οι φλόγες πρόλαβαν και έκοψαν την πρόσβαση. Καιγόταν και το Πευκί! Δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Καταφέραμε και πήγαμε στον Νέο Πύργο, όπου μας φιλοξένησε μία οικογένεια φίλων. Τα ρούχα μας είχαν γίνει άσπρα από τις στάχτες.»

Για το πώς έμαθε ότι η φωτογραφία της έγινε viral:

«Νωρίς το πρωί ακούω: “Γιούλα! Η φωτογραφία σου είναι σε όλες τις εφημερίδες, σε όλα τα κανάλια. Είναι παντού”. Απάντησα: “Δεν με ενδιαφέρει! Σώθηκε το χωριό μας;”».

Για το πώς ένιωσε όταν είδε τη φωτογραφία της να γίνεται γνωστή πέρα από τα σύνορα:

«Δεν το περίμενα… Εκείνη τη στιγμή φώναζα όχι μόνο για τον εαυτό μου. Για όλο το χωριό. Κι αν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι, θέλω να αγαπήσουν τον κόσμο που υποφέρει. Που έχασε τα σπίτια του, τις περιουσίες του, τις δουλειές του. Να τους βοηθήσουν! Και να προσέξουν να μην ξανασυμβεί τέτοια συμφορά».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Tsakalidis (@tsakalidis_k)

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;