Εταιρεία απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω Zoom
Την απόλυσή τους ανακοίνωσε ο CEO της εταιρίας μέσω ομαδικής βιντεοκλήσης στο Zoom

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, την απόλυση του 9% των εργαζομένων του, δηλαδή περίπου 900 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας ψηφιακών στεγαστικών δανείων, Better.com, με γραφεία στην Καλιφόρνια, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας των ΗΠΑ.

Οι 900 περίπου υπάλληλοι συνδέθηκαν σε μια ομαδική βιντεοκλήση στο Zoom και ενημερώθηκαν στη συνθήκη αυτή, ότι μένουν χωρίς δουλειά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Βισάλ Γκαργκ, διευθύνων σύμβουλος της Better.com, γνωστοποίησε τα δυσάρεστα νέα αυτή την εβδομάδα, λίγες μέρες αφότου η εταιρεία αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έλαβε «ένεση» μετρητών 750 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Forbes.

«Δεν έχω καλά νέα», ακούγεται να λέει ο Γκαρκγ στο βίντεο, το οποίο έκτοτε έχει δημοσιευτεί στο TikTok, στο YouTube και στο Twitter.

«Η αγορά έχει αλλάξει, όπως γνωρίζετε, και πρέπει να κινηθούμε μαζί της για να επιβιώσουμε». Μόνο όσοι επρόκειτο να απολυθούν προσκλήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. «Αν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της άτυχης ομάδας που απολύεται», ακούγεται να λέει ο διευθύνων σύμβουλος στο βίντεο.

Και συνεχίζει: «Η απασχόλησή σας σε εμάς τερματίζεται άμεσα».

«Αντε γ****ου, φίλε. Μου κάνεις γ****νη πλάκα;», ακούγεται να απαντά κάποιος από τους συμμετέχοντες στη κλήση.

Ο CEO ακούγεται να λέει προς τους απολυμένους ότι ελπίζει ότι θα είναι «πιο επιτυχημένοι τυχεροί και πιο τυχεροί στην επόμενη προσπάθειά» τους.

Στην κλήση, αναφέρει ότι η εταιρεία απολύει το 15% του εργατικού δυναμικού της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει γραφεία στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και στη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, ενώ διαθέτει επίσης υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη, το Τέξας και την Ινδία.

«Την τελευταία φορά που το έκανα αυτό, έκλαψα», λέει ο CEO προς τους εργαζόμενους στο βίντεο, προσθέτοντας ότι «Αυτή τη φορά, ελπίζω να είμαι πιο δυνατός».

Ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης υπερασπίστηκε τις απολύσεις ως… «επώδυνες αλλά απαραίτητες».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Με πληροφορίες από Forbes.com

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;