Apple: Γιατί δεν πουλάνε τα iPhone 13
Η Apple έχει ανακοινώσει ότι έχει μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 έως και 10 εκατομμύρια μονάδες. Ποιος είναι ο λόγος.

H Apple, ενημέρωσε τους προμηθευτές της, ότι η ζήτηση των iPhone 13 έχει επιβραδυνθεί, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση επί του θέματος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διάθεσή τους.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 έως και 10 εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών, ωστόσο προέβη σε νέα ενημέρωση με την οποία τόνισε στους πωλητές ότι αυτές οι παραγγελίες ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν.

Η κρίση που καταγράφεται στην αγορά των ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχικά εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για smartphones και gadgets κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους και έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή των τεχνολογικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος από τα προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων, κόστισαν στην εταιρεία 6 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα προειδοποίησε ότι το πλήγμα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερο κατά το τρέχον τρίμηνο, καθώς η έλλειψη ημιαγωγώνδυσκολεύει περισσότερο την παραγωγή των προϊόντων της.

Το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης Nikkei, τον Νοέμβριο ανέφερε ότι η Apple έχει μειώσει κι άλλο την παραγωγή iPad για να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής του iPhone 13.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία και ορισμένοι από τους προμηθευτές της όπως οι 3M, Broadcom και Advanced Micro Devices, δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters, για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;