Μπαρμπέιντος: Είπαν αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ και έγιναν δημοκρατία
Μπαρμπέιντος: Έπειτα από 396 χρόνια, το νησί της Καραϊβικής έκοψε τους τελευταίους δεσμούς με τη βρετανική μοναρχία.

Έπειτα από 396 χρόνια, το νησί της Καραϊβικής έκοψε τους τελευταίους δεσμούς με τη βρετανική μοναρχία, με μία τελετή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην οποία παρέστη ο πρίγκιπας Κάρολος, ενώ κατά τη διάρκειά της η Rihanna ανακηρύχθηκε “εθνική ηρωίδα”.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για αυτή τη «μνημειώδη» ημέρα και έστειλε της ευχές της στον λαό του νησιού.

Τα μεσάνυχτα, έγινε η υποστολή της σημαίας που αντιπροσωπεύει τη μονάρχη, στην κατάμεστη πλατεία Ηρώων στο Μπριτζτάουν και ανακοινώθηκε η μετάβαση των Μπαρμπέιντος στο νέο συνταγματικό καθεστώς.

Ακολούθησε η ορκωμοσία της πρώτης προέδρου, Μέισον, ενώ παριστάμενοι χειροκροτούσαν, έπεσαν 21 πυροβολισμοί και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος. Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, ενώ σε όλο το νησί είχαν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες, προκειμένου οι πολίτες να παρακολουθήσουν την τελετή.

«Η δημοκρατία των Μπαρμπέιντος σάλπαρε στο παρθενικό ταξίδι της», δήλωσε η πρώτη πρόεδρος. «Η χώρα μας πρέπει να κάνει μεγάλα όνειρα και να μάχεται να τα υλοποιήσει», συμπλήρωσε.

«Η δημιουργία αυτής της δημοκρατίας αποτελεί μια νέα αρχή», δήλωσε από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος, που έφτασε την Κυριακή στο νησί, προκειμένου να παραστεί στην τελετή. «Από τις σκοτεινές ημέρες του παρελθόντος μας και τη φρικτή θηριωδία της δουλείας, που έχει κηλιδώσει για πάντα την ιστορία μας, οι άνθρωποι αυτού του νησιού χάραξαν το μονοπάτι τους με εξαιρετικό σθένος», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;