ΑΣΠΑΙΤΕ: Προτείνεται η ένταξή της στο ΕΚΠΑ - Τι δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος στην Βουλή
ΑΣΠΑΙΤΕ: Τι δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας για το μέλλον της από το βήμα της Βουλής.

Ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό της ένταξης της ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) στο ΕΚΠΑ

Ειδικότερα, ο υφ. Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, σε συζήτηση που είχε σήμερα Παρασκευή (26/11) στην Βουλή με τον Βουλευτή ΚΚΕ Γ. Δελή ανακοίνωσε πως η παρούσα διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ προτείνει η Σχολή να ενταχθεί ως μονοτμηματική Σχολή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Σχολή Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών».

Ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ εισηγείται οι απόφοιτοί της να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται ως καθηγητές στις βασικές ειδικότητες της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσής τους, όπως είναι τώρα δηλαδή, ως εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, μηχανολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί. Επιπλέον, η ΑΣΠΑΙΤΕ εισηγείται να γίνεται ο συγκεκριμένος διαχωρισμός από το δεύτερο έτος και μετά. Τέλος, η ΑΣΠΑΙΤΕ προτείνει να υπάρξουν και περισσότερες κατευθύνσεις ή ροές όπως τις αποκαλεί εντός του ΕΚΠΑ.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση ο κ. Συρίγος είπε:

“Ο προβληματισμός ο οποίος υφίσταται ως προς την πρόταση είναι ότι έχουμε ένα πανεπιστήμιο, το ΕΚΠΑ, το οποίο δεν έχει πολυτεχνική διάσταση. Διότι η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει δύο πόδια: Είναι το παιδαγωγικό και είναι και το πολυτεχνικό. Στον Νομό Αττικής τον πολυτεχνικό τομέα τον θεραπεύουν δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι περισσότερο από μία εκατονταετία το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχει τέτοια παράδοση. Και προβληματίζει ως προς την πρόταση αυτή κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουμε σε ένα πανεπιστήμιο, που δεν έχει τέτοια παράδοση, μία τέτοια κατεύθυνση, αλλά στην δευτερολογία μου θα αναφερθώ περισσότερο”.

Τέλος, απαντώντας στον κ. Δελή ο ο υφ. Παιδείας είπε τα εξής αναφέρθηκε στο μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ λέγοντας:

Ως προς το μέλλον, το βλέπω πραγματικά σε συνδυασμό με κάποιο άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Προβληματιζόμαστε, όμως, στο υπουργείο ποιο είναι το πλέον κατάλληλο ίδρυμα, με το οποίο θα μπορούσε η ΑΣΠΑΙΤΕ να προχωρήσει και τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε αυτό να γίνει. Αυτά θα γίνουν γνωστά με την ανακοίνωση του νέου πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας, υποθέτω -εκτιμώ- από το νέο έτος.
Ως τότε, επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω περισσότερα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη εικόνα του τι θα κάνουμε συνολικά με τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας”.

Ακόμη, ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε πως η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι ΙΕΚ και ως εκ τούτου απέρριψε το θέμα της διετούς κατάρτισης στην ΑΣΠΑΙΤΕ λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα, καθώς η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι ΙΕΚ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;