Κρίσιμες στιγμές: Έρχεται μία σειρά βασισμένη στο ομότιτλο έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη
Κρίσιμες στιγμές: Έρχεται το τρίτο κατά σειρά έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρεται στην μικρή οθόνη από τον Μανούσο Μανουσάκη υπό την μορφή μίνι σειράς.

Το 2021 είναι μία πολύ ευχάριστη χρονιά και για τους λάτρεις της ελληνικής λογοτεχνίας, αφού έχουν ήδη δει δύο έργα της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας να γίνονται τηλεοπτικές σειρές, ενώ ακόμη μία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο (27/11).

Έτσι, ο πασίγνωστος δημιουργός, Μανούσος Μανουσάκης, που “κρύβεται” πίσω από πολύ επιτυχημένες ελληνικές σειρές μετά τα αριστουργήματα «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού,  μεταφέρει στη μικρή οθόνη, μέσω της ΕΡΤ, υπό την μορφή μίνι σειράς το αριστούργημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη «Κρίσιμες Στιγμές».


Η πλοκή του βιβλίου είναι η εξής: Η περίεργη μαντάμ Ορτάνς. Η αυτοθυσία για τη διάσωση κάποιου καταζητούμενου. Το πορτρέτο της κυρίας Μπερτράν. Το σταματημένο ρολόι με τον Ιππότη και τη Μαρκησία σε στάση χορού. Του κύκλου τα γυρίσματα. Μια “αγία” οικογένεια. Η τρίτη ηλικία. Ένας παράνομος έρωτας. Η αδελφική αγάπη. Η μετάνοια. Η απώλεια ενός ανθρώπου αλλά και η ανάσταση ενός άλλου. Οι κρίσιμες στιγμές της Κατοχής.

Από τις ωραιότερες συλλογές διηγημάτων της μεταπολεμικής πεζογραφίας, οι “Κρίσιμες στιγμές”, σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους έκδοση (1952), συγκλονίζουν με την ευαισθησία και τη διαχρονικότητα των θεμάτων τους. Οι πληγωμένες αλλά αξιοπρεπείς γυναίκες, οι αποκλεισμένοι και απόκληροι του αστικού χώρου, οι πνευματικοί άνθρωποι που δεν υποδύονται το ρόλο τους αλλά τον επωμίζονται, συναπαρτίζουν και σε αυτό το βιβλίο της Γαλάτειας Καζαντζάκη έναν θίασο που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί “ο κόσμος που ζούμε παραέγινε βρόμικος” και “ένας άλλος πρέπει να ‘ρθει να τον σαρώσει”.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Η σειρά, όπως και το βιβλίο, τοποθετείται χρονικά στην Κατοχή και επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη και την Ντόρα Καλλιγέρη, τους οποίους υποδύονται αντίστοιχα οι Άκης Σακελλαρίου και Τάνια Τρύπη.

Η ζωή του ζευγαριού αναμένεται να αλλάξει ριζικά. Για την κυρία Ντόρα, η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη: Πρόσωπα, που την εντυπωσιάζουν έρχονται στο σπίτι. Καταστάσεις εναλλάσσονται, που από τη μία την τρομάζουν και από την άλλη τη γεμίζουν ενθουσιασμό και ελπίδα. Κάποια στιγμή έρχεται και το δράμα, που θα σφραγίσει την ύπαρξή της.

Ωστόσο, οι Κρίσιμες Στιγμές δεν θα μείνουν εκεί, αφού υπάρχουν κι άλλοι χαρακτήρες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Μία από αυτές είναι η Μαρία Ζορμπά, την οποία υποδύεται η Εύρη Σωφρονιάδου, είναι μία γυναίκα που έμεινε χήρα σε μικρή ηλικία. Έτσι, δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία αγόρια της. Ο δεύτερος γιος της, ο Ηλίας (Τριαντάφυλλος Πατήρης), είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, ένας από τους αγαπημένους μαθητές του Δημήτρη Καλλιγέρη, και πολεμάει στην Αλβανία. Όσο τον περιμένει η μητέρα του να έρθει με άδεια, όπως έγραψε από το Μέτωπο, μαθαίνει από τον Μανώλη (Νίκος Γκέλια), με τον οποίο πολεμούσαν μαζί στο Μέτωπο, ότι σκοτώθηκε.

Αυτοί και άλλοι χαρακτήρες έρχονται για να σκιγραφήσουν μία ζοφερή εποχή τηε σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με την τηλεοπτική προσαρμογή ενός πραγματικά εξαιρετικού έργου της Γαλάτειας Καζαντζάκη που κυκλοφόρησε αρχικά το 1952.

Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1