ΕΚΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο
ΕΚΠΑ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο - Πώς μοριοδοτεί, ποιες είναι οι σημαντικές ημερομηνίες και ποιο το κόστος

Εισαγωγή: Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, αφού αποτυπωθούν τα χαρακτηριστικά της νέας κοινωνικής και εκπαιδευτικής πραγματικότητας και αποσαφηνιστούν οι βασικές αρχές της διαπολιτισμικής μάθησης, παρουσιάζονται οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες να αναπτυχθούν από τους μαθητές ώστε να αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας με υψηλό βαθμό εθνικής και πολιτισμικής διαφοροποίησης: η ενσυναισθητική κατανόηση, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ικανότητα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, η διαλογική ικανότητα, η διαπραγμάτευση, η επίλυση διαπολιτισμικών διαφορών. Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην καλλιέργεια αξιών και στην ενίσχυση συμπεριφορών που σχετίζονται με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκπαίδευση για κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η αξιοποίηση της θεωρίας κυρίως ως μέσο για την ανάπτυξη ενός πραξιακού προσανατολισμού, ο οποίος εντοπίζεται στην παρουσίαση δραστηριοτήτων και στρατηγικών διδασκαλίας με τη μορφή εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής),
  • στελέχη της εκπαίδευσης,
  • απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Εκπαίδευση των Μεταναστών και των Προσφύγων,
  • απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση των Μεταναστών και των Προσφύγων,
  • κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με στόχο
  • τη δυναμική τους ένταξη σε προσφυγικές δομές και «Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο»,
  • όποιον ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θέματα που αφορούν την ετερότητα, την κοινωνική της παρουσία και την εκπαιδευτική της διαχείριση.

Προαπαιτούμενα: Απαιτείται Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μοριοδότηση
Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Μάθηση και Δεξιότητες» εξασφαλίζει:

  • δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ν. 4589/ 2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019)
  • δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το σύστημα του ΑΣΕΠ, Κεφάλαιο Ε’ του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019)
  • δέκα (10) μόρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ’ αρ. Υπουργική Απόφαση 48190/E1 (ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019)
  • ένα (1) και έως δύο (2) μόρια στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης σύμφωνα με τον ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136, Α’, 3.08.2021)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 4/2/2022
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 14/2/2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 Μήνες (455 ώρες)

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;