Μακρή για αρνητές γονείς: Μετατρέπεται σε πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης σε παιδιά
Μακρή: Όσα ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας για τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών-γονέων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα (22/11) η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς αρνούνται να κάνουν στα παιδιά τους self test.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 100,3 η Ζέττα Μακρή είπε μεταξύ άλλων:

“Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα».

Επιπλέον, η κ. Μακρή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανάλογες περιπτώσεις δεν θεωρούνται πλέον αδίκημα λόγω της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αν και η εκπαίδευση θεωρείται υποχρεωτική ως το Γυμνάσιο,  στην ουσία δεν υπάρχει κάποια κύρωση για όποιον/όποια γονέα ή κηδεμόνα παραβιάσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση και δεν στείλει το παιδί του στο σχολείο.

Η κ. Μακρή πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή οι αρνητές γονείς/κηδεμόνες δεν επιθυμούν να κάνουν τα παιδιά τους self test είναι μερικές δεκάδες, ενώ επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τι πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία θα πρέπει να ενημερώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και η Δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;