Απογραφή 2021: Πληρώνουν πρόστιμο οι αρνητές; - Τι απαντάει ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
Απογραφή 2021: Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος.

Η απογραφή 2021 πληθυσμού και κατοικιών έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή (26/11). Βέβαια, φέτος εκτός από τους αρνητές του εμβολίου προέκυψε ένα νέο είδος αρνητών, αυτό των αρνητών της… απογραφής!

Τι ορίζεται όμως για όσα άτομα αρνούνται να απογραφούν είτε γιατί φοβούνται είτε για οποινδήποτε άλλο λόγο. Η απογραφή 2021 είναι υποχρεωτική και προβλέπεται πρόστιμο για όσους/όσες αρνούνται να απογραφούν.


Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Θανόπουλος μιλώντας στο Mega, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι”.

Όσον αφορά τον φόβο ορισμένων πολιτών για την διαρροή προσωπικών δεδομένων, ο κ. Θανόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την απογραφή 2021.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως μέσω της απογραφής θα γίνει η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές). Παράλληλα, καθ’ αυτό τον τρόπο θα συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Η συμμετοχή στην απογραφή 2021 όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Μέχρι στιγμής η καταληκτική ημερομηνία για την αυτοαπογραφή είναι η Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, αλλά δεν υπάρχει λόγος άγχους για όσα άτομα δεν έχουν απογραφεί ακόμη, αφού σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θανόπουλος θα δοθεί παράταση προθεσμίας.

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν ο απογραφέας δεν εμφανιστεί έως τις 26 Νοεμβρίου ο κ. Θανόπουλος δήλωσε ότι “αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς”.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;