Σκέρτσος: Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό
Ο Άκης Σκέρτσος προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση " Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό".

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε στο LIVE NEWS για τα νέα μέτρα που βάζουν φρένο στους ανεμβολίαστους πολίτες, την «υποχρεωτική» τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ απάντησε στο γιατί η κυβέρνηση δεν επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ενστόλους.

Σκέρτσος: Δεν σκεφτόμαστε υποχρεωτικότητα σε ενστόλους

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και ιδιαίτερα στην επέκταση της στους ένστολους, καθώς αυτό το θέμα είναι υψηλά στην ατζέντα της αντιπολίτευσης.

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά σε ομάδες που αφορούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, αν τεθούν σε αναστολή δεν αναπληρώνονται εύκολα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κενά που θα γίνουν σε κρίσιμα σημεία του κράτους», ανέφερε.

Kαι πρόσθεσε:

«Τα νοσοκομεία αποτελούν εν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, ενώ οι άλλοι χώροι του δημόσιου τομέα δεν συμβάλουν σε αυτό το μέγεθος στη διασπροά του ιού. Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους να προστατευτούν και να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Τα πάντα είναι συνάρτηση της διασποράς».

Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 60

«Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αυτές είναι οι ηλικίες που μπορούν να νοσήσουν βαρύτερα εάν δεν έχουμε εμβολιαστεί ή αν το έχουν κάνει, θα αρχίσουν να ατονούν τα αντισώματα που έχουν», απάντησε ο κ. Σκέρτσος σε ερώτηση για τους λόγους που η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης δεν επεκτείνεται σε όλους τους πολίτες.

Δεν θα δοθεί ενίσχυση στις επιχειρήσεις

Σε σχέση με το εάν το κράτος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται λόγω των νέων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Σε αυτή τη φάση έχουν εξαντληθεί οι δημοσιονομικές δυνατότητες. Ωστόσο υπάρχει δυναμική ανάκαμψη στην οικονομία, κάτι που περιμένουμε να αποτυπωθεί στις θέσεις εργασίας.

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;