Random πληροφορία: Ποιο είναι το μικρότερο ερπετό του κόσμου;
Αυτό είναι το πιο μικρό ερπετό του κόσμου και χωράει στην άκρη του δαχτύλου σου!

Στις αρχές του 2021 ανακαλύφθηκε το μικρότερο ερπετό του κόσμου, το οποίο χωράει στην άκρη ενός δαχτύλου και μόνο. Πρόκειται για ένα είδος χαμαιλέοντα που λόγω του μικροσκοπικού του μεγέθους ονομάστηκε νανοχαμαιλέοντας

Το συγκεκριμένο είδος (νανο)χαμαιλέοντα ανακαλύφθηκε στην μακρινή και εξωτική Μαδαγασκάρη και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο τμήνα της και το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά. Αν και αρχικά ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012, η ανακάλυψή του προστέθηκε σε δημοσίευση επιστημονικού περιοδικού τον Ιανουάριο του 2021.

Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που πραγματικά εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο είδος δεν μεγαλώνει σχεδόν καθόλου σε μέγεθος από τη στιγμή που γεννιέται, ενώ δεν αλλάζει χρώμα, διατηρώντας πάντα το φυσικό του χλωμό καφετί. Παράλληλα, προτιμά να κινείται και να μένει στο έδαφος αντί για τα κλαδιά των δέντρων, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τα γεννητικά όργανα του αρσενικού νανοχαμαιλέοντα καλύπτουν περίπου το 20% του σωματικού μάκρους του.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;