Πολυτεχνείο επεισόδια: Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη
Πολυτεχνείο: Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων στη Θεσσαλονίκη. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη μετά από τη λήξη της πορείας για την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όλα άρχισαν όταν τελείωσε η πορεία, μόλις οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στο ύψος του ΑΠΘ. Εκεί άρχισε μία βροχή από μολότοφ.

Πολυτεχνείο

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Μετά τον πρώτο κύκλο έντασης, ξεκίνησε ένας δεύτερος, με το πεδίο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη έξω από το ΑΠΘ στο ύψος της Διοίκησης και της βόρειας πύλης της ΔΕΘ.

Κάποια στιγμή ομάδα ατόμων άρχισε να πετάει πέτρες προς αστυνομικούς και δημοσιογράφους, ενώ λίγη ώρα πριν αστυνομικοί κυνήγησαν μια ομάδα και έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά, στο σημείο έφτασε το υδροφόρο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας «Αίαντας», που πραγματοποιεί συνεχώς ρίψεις νερού στο εσωτερικό του ΑΠΘ, όπου παραμένει μία ομάδα αντιεξουσιαστών. Οι αρχές λίγο μετά τις 21:00 προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές, με την ένταση να συνεχίζεται μεταξύ κουκουλοφόρων, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο ΑΠΘ, και αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά διαστήματα γίνονται ρίψεις δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να είναι άκρως αποπνικτική.

Στο σημείο των επεισοδίων βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, οδοκαθαριστές για να απομακρύνουν πέτρες και άλλα αντικείμενα από το οδόστρωμα καθώς και ο «Αίαντας», που κάνει διαρκώς ρίψεις νερού εντός του ΑΠΘ.

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;