Πέντε επαγγέλματα για ανθρώπους που αγαπούν τη μοναξιά τους
Μερικά επαγγέλματα για σένα που δεν θέλεις να συναναστρέφεσαι με πολύ κόσμο στην δουλειά σου!

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι, οι άνθρωποι που απλώς δεν συμπαθούν εύκολα άλλα άτομα ή όσοι έχουν κοινωνική “δυσκολία” (social anxiety), συχνά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον, όταν αυτό απαιτεί πολλή αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Το παρακάτω άρθρο, λοιπόν, αφορά αυτούς τους ανθρώπους και παρουσιάζει ορισμένα επαγγέλματα που μπορούν να ασκήσουν χωρίς να έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Κάποια απαιτούν σπουδαία κατάρτιση, ενώ κάποια άλλα είναι πιο απλά και δεν απαιτούν σπουδές. Ωστόσο, όλα έχουν ένα κοινό: Μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο εσύ αποφεύγεις την επαφή με άλλους ανθρώπους!

1. Graphic Designer

Οι graphic designers είναι επαγγελματίες που χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας δημιουργούν εικόνες, που χρησιμοποιούνται στο marketing για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Συνήθως συνδυάζουν την δική τους αισθητική και βούληση με τις οδηγίες του εκάστοτε εργοδότη, προκειμένου να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους  graphic designers να εργάζονται είτε ανεξάρτητα στα γραφεία τους είτε από την άνεση του σπιτιού τους, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να αλληλεπιδρούν συχνά με άλλα άτομα.

2. Copywriter

Οι copywriters είναι τα άτομα που “κρύβονται” πίσω από την δημιουργία γραπτού περιεχομένου που συνοδεύει προϊόντα, διαφημιστικές καμπάνιες κλπ. Έτσι, χρησιμοποιούν την αρχική ιδέα του πελάτη ή του εργοδότη τους ως βάση και χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να δημιουργήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα χωρίς λάθη για ιστοσελίδες και όχι μόνο. Οι copywriters εργάζονται σε agencies ή εντελώς ανεξάρτητα ως freelancers. Όπως και να έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε τοποθεσία χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία επιτρέποντας στους copywriters να δουλεύουν μόνοι τους χωρίς να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άλλα άτομα απαραίτητα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία με άλλους συναδέλφους είναι απαραίτητη, καθώς πρέπει να κατανοήσουν πλήρως το ζητούμενο για να το αποδώσουν, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη και ουσιώδης όπως σε άλλα επαγγέλματα.

3. Data Analyst

Οι Data Analysts κάνουν αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα του επαγγέλματός τους: Αναλύουν τα data/δεδομένα μίας εταιρείας ή ενός κλάδου γενικότερα, με σκοπό να εξάγουν συμπεράσματα και να βρουν πολύτιμες ευκαιρίες. Φυσικά, η ανάλυση και η σωστή αξιοποίηση δεδομένων μπορεί να βρεθεί σε όλους τους τομείς. Πολλές φορές μάλιστα ζητείται να είναι εξειδικευμένος σε κάποιον τομέα (π.χ. business analyst), ενώ πρόκειται για ένα επάγγελμα που μπορεί να γίνει από το δικό σου γραφείο/σπίτι χωρίς μεγάλη αλληλεπίδραση με ανθρώπους.

4. Νυχτερινός Φύλακας

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά που έχουν τα νυχτερινά επαγγέλματα είναι ότι πληρώνονται καλύτερα. Βέβαια, συχνά οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρες καταστάσεις και κινδύνους. Αυτό όμως δεν είναι κάτι σίγουρο, αφού πολλά επαγγέλματα δεν εγκυμονούν κινδύνους όταν γίνονται βράδυ. Παρ’ όλα αυτά λόγω του δύσκολου ωραρίου είναι αρκετά δύσκολο για μία εταιρεία να βρει άτομα που θα κάνουν τις βραδινές βάρδιες. Ωστόσο, το να είσαι νυχτερινός φύλακας ενός χώρου σίγουρα εξσφαλίζει πολλές ώρες μοναξιάς, και καλύτερα χρήματα απ’ ότι αν ήσουν φύλακας του ίδιου χώρου υπό το φως της ημέρας. Αν λοιπόν είσαι νυχτερινός τύπος και εκτιμάς την ησυχία και την μοναξιά, σκέψου το!

5. Petsitter

Μία δουλειά που έχει αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του/της petsitter. Αν αναρωτιέστε τι κάνει ένας ή μία petsitter, τότε η απάντηση είναι απλή: Ό,τι κάνει και μία/ένας babysitter, αλλά για κατοικίδια ζωάκια. Συνήθως οι petsitters αναλαμβάνουν να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια ενός ιδιοκτήτη ή μιας ιδιοκτήτρια όταν δεν μπορεί ο ίδιος/η ίδια. Παράλληλα, μπορούν να αναλάβουν την φροντίδα ενός κατοικιδίου, όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι. Είναι η ιδανική δουλειά για κάποιον νέο/νέα που θέλει ένα μικρό εισόδημα, αγαπάει τα ζώα, και δεν θέλει να έχει πολλά πάρε-δώσε με ανθρώπους. Αν λοιπόν αγαπάς τα ζώα πιο πολύ από τους ανθρώπους, εδώ είσαι!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1