Σούπερ μάρκετ: Τι εξετάζεται από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους
Σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση για όσα άτομα παραμένουν ανεμβολίαστα.

Η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά νέων μέτρων προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Αν και τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδουν, όπως ο αποκάλυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ένα από τα σενάρια που μελετάται είναι να απαιτείται χρήση rapid test για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open πως το ενδεχόμενο να εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι με την επίδειξη rapid testε εξετάζεται από την κυβέρνηση, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει υπό συζήτηση καθώς το μέτρο αντιμετωπίζει δυσκολίες και εμπόδια ως προς την υλοποίησή του.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

“Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Είναι πολύ σκληρά. Το δεύτερο είναι ότι έχει προβλήματα πρακτικά, δηλαδή πόσο μεγάλες θα είναι οι ουρές που θα δημιουργούνται στα σούπερ μάρκετ σε ώρες αιχμής”.

Επίσης, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να αλλάξει ο αριθμός των ατόμων, που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο των σούπερ μάρκετ.

Προσφάτως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

“Επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα”

Στο πλαίσιο αυτό τίθεται ξανά επί τάπητος το ζήτημα του μέτρου της αναλογίας πελατών/τετραγωνικών μέτρων σε πάνω από 2τμ που ισχύει σήμερα, καθώς και η επαναφορά της κάρτας για κάθε πελάτη που μπαίνει στο σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η δυνατότητα click away με παραλαβή προϊόντων στην είσοδο του καταστήματος για όσους δεν διαθέτουν πολίτες δεν είναι εμβολιασμένοι και δεν έχουν κάνει το τεστ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;