Είσαι άξιος να αποκαλείσαι
Ας σκεφτείτε το πραγματικό νόημα της λέξης influencer στο σύνολο της κοινωνίας...

Είναι οι influencers τα ορθά πρότυπα των νέων; Influencers είναι μόνο όσοι διαθέτουν “αψεγάδιαστο” σώμα; Αυτοί που είναι αστείοι; Που κληρώνουν αμάξια και ρούχα ή και όχι; Ας σκεφτείτε το πραγματικό νόημα της λέξης influencer στο σύνολο της κοινωνίας…

Οι “influencers” για να ωφελήσουν στους σημερινούς νέους θα πρέπει να προβάλλουν δράσεις που έχουν θετικό πρόσημο για την κοινωνία. Μπορούν να βοηθήσουν στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Απασχολεί ιδιαίτερα τις αστικές πόλεις. Μέσω φωτογραφιών και δράσεων ή ακόμη και με υιοθέτηση ενός ζώου δείχνουν ένα παράδειγμα προς μίμηση έτσι ώστε να μην μένει κανένα ζώο δίχως φροντίδα, άλλωστε και τα ζώα έχουν ψυχή…

Με μια περιήγηση στην περιοχή μας μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα προβλήματα σίτισης που υπάρχουν. Τα άτομα με επιρροή, μέσω διοργάνωσης κοινωνικών δράσεων μπορούν να ελκύσουν το ενδιαφέρον και να προβληματίσουν τη νεολαία. Ως συνέπεια, να μπορούν να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην άμβλυνση του φαινομένου, αισθανόμενοι και οι ίδιοι ψυχικά ωφελημένοι όταν διακρίνουν τη χαρά στο πρόσωπο των συνανθρώπων τους.

Επιπροσθέτως, οι “Influencers” είναι από τις λίγες προσωπικότητες που έχουν τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, σχετικά με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα. Μια έντονη κινητοποίηση τους, σε κάθε μεριά του πλανήτη θα επέφερε πραγματικά οφέλη για την “κατοικία” όλων των ανθρώπων. Να προβάλλουν παραδείγματα συμπεριφορών όπως η φύτευση ενός δένδρου, η ανακύκλωση απορριμμάτων, η χρήση ποδηλάτου.

Οι influencers, επειδή εκφράζουν μερικές απόψεις και πρότυπα της καθημερινότητας θα πρέπει να είναι βασισμένα σε ορθά ιδανικά. Αναλυτικότερα, ορισμένοι που θεωρούνται πρότυπα ομορφιάς έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εμφάνισης και όσοι νέοι δεν τα διαθέτουν, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και αντιμέτωποι με τη κοινωνική απομόνωση. Γι’ αυτό, θα πρέπει να ενημερώνουν το κοινό τους, ότι η εξωτερική ομορφιά είναι υποκειμενική και μοναδική σε κάθε άνθρωπο και η πραγματική ομορφιά ενός ανθρώπου είναι εσωτερική. Βέβαια, θα ήταν καλό να παρουσιάζουν συμπεριφορές που ταυτίζονται με την υγεία όπως η γυμναστική και αποφυγή αναβολικών ουσιών. Όπως και αν διαφημίζουν προϊόντα, αυτά να συμπίπτουν με το περιεχόμενό τους, ώστε να επιδεικνύουν στο κοινό τους, ότι ο καθένας θα πρέπει να καθορίζει ο ίδιος τις επιλογές του και τη σταδιοδρομία του και να μην επηρεάζεται από το οικονομικό όφελος και τις γνώμες του περίγυρου του.

Γενικότερα, οι απόψεις που εκφράζουν για κάθε ζήτημα της κοινωνίας, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από τον ρατσισμό, τον φανατισμό και την κομματικοποίηση, επειδή έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν ολόκληρες προσωπικότητες νέων ανθρώπων.

Συμπερασματικά, οι ” διαμορφωτές κοινής γνώμης” έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά τους νέους. Όμως οι νέοι θα πρέπει να τους αναθεωρήσουν και να προβληματιστούν αν είναι άξιοι να αποκαλούνται με αυτό το χαρακτηρισμό. Βέβαια θα πρέπει και ο ίδιος ο νέος να διαθέτει κριτική σκέψη, ώστε να μην του επιβάλλουν την άποψή του και να μην καταλήγει τελικά θύμα διαφημίσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 3 
 0 
 0 
 1