Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου «αδειάζει» την κυβέρνηση για τα τεστ στις εκκλησίες
Η Ιερά Σύνοδος, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου της, διαψεύδει την κυβέρνηση που διέρρευσε την πληροφορία πως υπήρξε συνεννόηση με το Γραφείο του πρωθυπουργού, πριν δημοσιεύσει η Εκκλησία την εγκύκλιο για τα τεστ.

Παρά τις διάφορες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έσπευσε το Μαξίμου να καλύψει το πρωτοφανές άδειασμα της Εκκλησίας με την προτροπή για test σε πιστούς, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου διέψευσε τα δημοσιεύματα περί συνεννόησης της Ιεράς Συνόδου με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα 5/11, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Τιμόθεος πρώτα υπήρξε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για προτροπή στους πιστούς να υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους και ύστερα η κυβέρνηση ζήτησε αυτή η απόφαση να αποτυπωθεί εγγράφως. Σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενά του , πρώτα υπήρξε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για προτροπή στους πιστούς να υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους και ύστερα η κυβέρνηση ζήτησε αυτή η απόφαση να αποτυπωθεί εγγράφως.

Έτσι προκύπτει ότι  δεν υπήρξε συνεννόηση κυβέρνησης-Εκκλησίας, αλλά επικοινωνία μετά την απόφαση της Εκκλησίας για να σταλεί Δελτίο Τύπου με την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως οι διαρροές της κυβέρνησης, τις οποίες πολλά ΜΜΕ παρουσίασαν ως πραγματική είδηση, ήταν πως «η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου δεν ήρθε τυχαία. Είναι προϊόν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Mega»

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Τιμόθεο:

«Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

 


Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;