Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα: Ποιοι θα πάρουν μέχρι και 900 ευρώ
Σε ποιους θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση πριν τα φετινά Χριστούγεννα

Διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) αναμένεται να λάβουν τον Δεκέμβριο χιλιάδες δικαιούχοι.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πραγματωθεί πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

«Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διπλασιασμός του ΚΕΑ θα έχει φέτος τη μορφή του «κοινωνικού μερίσματος» και θα αφορά τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσους είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υπολογίζεται ότι το μέρισμα ύψους 900 ευρώ, πρόκειται να λάβουν περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται παράλληλα με το κείμενο του προϋπολογισμού για το 2022, το οποίο θα κατατεθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Χαμηλοσυνταξιούχοι και υγειονομικοί – Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα.

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα. Συνεπώς, το ποσό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 900 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το ανώτατο όριο του ποσού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Υπολογίζεται ως εξής:

– 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

– Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος

– Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

Το ποσό που θα δοθεί ως έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, θα υπολογιστεί με βάση το ποσό, που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό.

Έτσι, αν κάποιος παίρνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400 ευρώ. Αν παίρνει 500 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα λάβει 1.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
  
 3