Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη - Της επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή
Επίθεση με βιτριόλι: Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021 ο Εισαγγελέας στη δίκη για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση μετά το πέρας των αγορεύσεων και των συνηγόρων υπεράσπισης εξέδωσε την απόφασή του κρίνοντας επί της ενοχής της δράστιδος Έφης Κακαράτζουλα αλλά και επιβάλλοντας την ποινή που θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι. Σε δίκες όπως αυτή της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι η πλειοψηφία των ενόρκων αποτελείται από απλούς πολίτες. οι ένορκοι απλοί πολίτες έχουν και την πλειοψηφία.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη (27/10) η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις. Ακόμη, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισής της για την αναγνώριση ελαφρυντικών, για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Λίγο πριν ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης είχε ζητήσει λόγο για να απαντήσει στον συνήγορό της και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέως του.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Αφότου η Εφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη, το δικαστήριο άκουσε τους συνηγόρους της και προχώρησε στη συνέχεια στην έκδοση της απόφασής του επί της ποινής. Έτσι, στην κατηγορούμενη δόθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη σε 15 χρόνια κάθειρξη και καταδικάστηκε ομόφωνα μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Εφη Κακαράντζουλα κατά το κατηγορητήριο, και δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του πρότερου έντιμου βίου, όπως ζήτησε η υπεράσπισή της δια του συνηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου.

Η δικαστική απόφαση, ηθική δικαίωση για το θύμα, που έχει υποστεί ανήκεστο ψυχική και σωματική βλάβη, κινήθηκε στα ανώτατα όρια που προβλέπει ο νόμος, κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι η καταδικασθείσα Εφη Κακαράντζουλα θα μείνει στη φυλακή για χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών. Επίσης το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών την κατηγορούμενη για το αδίκημα της απείθειας.

Όσον αφορά την Ιωάννα Παλιοσπύρου που έπεσε θύμα της αποτρόπαιας πράξης, δέχθηκε την απόφαση με ικανοποίηση, όπως και οι γονείς της που σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι παρακολούθησαν για ημέρες τη δίκη.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;