Ενίσχυση έως 900 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πότε θα την πάρουν
Έως 900 ευρώ η έκτακτη ενίσχυση -Όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής

Διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) αναμένεται να λάβουν τον Δεκέμβριο χιλιάδες δικαιούχοι.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πραγματωθεί πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διπλασιασμός του ΚΕΑ θα έχει φέτος τη μορφή του «κοινωνικού μερίσματος» και θα αφορά τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης εκτιμάται ότι είναι περί τις 270 χιλιάδες.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται παράλληλα με το κειμένου του προϋπολογισμού για το 2022, το οποίο θα κατατεθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τι είχε πει ο Κ. Μητσοτάκης

«Τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης).

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αφήσει «παράθυρο» για χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά την αρχική αναθεώρηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και την καλύτερη πορεία της οικονομίας, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπάρχει η σκέψη να δοθεί έκτακτο βοήθημα και σε χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, ως αναγνώριση του μεγάλου βάρους, που σήκωσαν, λόγω της πανδημικής κρίσης.

Έως 900 ευρώ η ενίσχυση

Το φετινό «κοινωνικό μέρισμα» θα φτάνει έως και τα 900 ευρώ – ποσό που αφορά όσους παίρνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ύψους 450 ευρώ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως:

-Αν κάποιος παίρνει ΚΕΑ 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400

-Αν παίρνει ΚΕΑ 400 ευρώ, θα πάρει 800 ευρώ

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ υπολογίζεται ως εξής:

-200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

-Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος

-Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

Αξίζει να σημειωθεί πως για να πάρει ένα νοικοκυριό το «κοινωνικό μέρισμα», δηλαδή το διπλό ΚΕΑ, δεν χρειάζεται η υποβολή κάποιας αίτησης, καθώς τα ποσά θα υπολογιστούν αυτόματα από το σύστημα.

 

Δείτε επίσης: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2