Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (21 - 27/10)
Κινηματογράφος: Οι ταινίες που έρχονται αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη (21 - 27/10).

Ακόμη μία κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει την προσεχή Πέμπτη (21/10) και αναμένεται να είναι εκπληκτική, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογραφικού γίγεσθαι θα “παρελάσουν” από μπροστά μας.

Αρχικά, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μία ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ το Venom 2 η κυκλοφορία του οποίου ακυρώθηκε παλαιότερα λόγω της πανδημίας είναι γεγονός. Επιπλέον, πολλές ταινίες από διάφορα φεστιβάλ έρχονται στους κινηματογράφους, ενώ είναι αδύνατο να μην ξεχωρίσουμε την Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας, Quo Vadis Ana, αλλά και το Memoria με την εμβληματική, Tilda Swinton, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ας δούμε λοιπόν όλα όσα θα δούμε στους κινηματογράφους το προσεχές διάστημα!

1. Venom 2

Υπόθεση: Καθώς ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ προσπαθεί να συνηθίσει τη ζωή με το συμβιωτή του Venom, όταν καλείται να πάρει τη σημαντικότερη συνέντευξη της καριέρας του. Αυτή πρόκειται να γίνει με τον κατά συρροή δολοφόνο και θανατοποινίτη Κλίτους Κάσαντι, που ενσαρκώνει ο Γούντι Χάρελσον, στον οποίο εισχωρεί ένας άλλος συμβιωτής, ο Carnage, δίνοντάς του επίσης υπεράνθρωπες δυνάμεις.

2. Minamata

Υπόθεση: Η νέα ταινία του Άντριου Λέβιτας, η οποία έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ακολουθεί την αληθινή ιστορία του πολεμικού φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ (Τζόνι Ντεπ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ίσως ο πιο σημαντικός Αμερικάνος φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου». Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει τελειώσει και οι φωτογραφίες του από τα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού να έχουν καθορίσει την εικόνα που είχε το αμερικάνικο κοινό για τον πόλεμο, ο Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού “Life” τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους η σταθερή δηλητηρίαση των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας.

3. Gagarine

Υπόθεση: Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών που έχει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

4. Memoria

Υπόθεση: Η Τζέσικα ζει στη Σκοτία και ασχολείται με την ανθοκομία. Όταν επισκέπτεται την αδελφή της στη Μποκοτά αρχίζει να ακούσει παράξενους ήχους ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου της. Η συνεχής επανάληψη αυτών των ήχων την κάνουν να αναζητήσει την προέλευση τους.

5. There is No Evil

Υπόθεση: Το σπονδυλωτό φιλμ αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες στο σύγχρονο Ιράν, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τη θανατική ποινή και τους ανθρώπους οι οποίοι αναλαμβάνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να την εκτελέσουν.

6. Quo Vadis Aida

Υπόθεση: Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

7. Μόνη με τα όνειρά της

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και διερευνά τα θέματα της μετανάστευσης, των κοινοτικών αξιών και της οικογενειακής αφοσίωσης μέσα από τα μάτια μιας νεαρής κοπέλας, της Λουκίας που μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά. Η Λουκία πονάει να είναι με την οικογένειά της, καθώς προσπαθεί να μάθει τον ρόλο της στο μικρό, παραδοσιακό χωριό υπό την προσεκτική καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της.

Καθώς η Λουκία μπαίνει στη γυναικεία ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται από ένα αποτρόπαιο οικογενειακό μυστικό και ο κόσμος της παιδικής της ευθραυστότητας και της σπαρακτικής νοσταλγίας λιώνει στη συγκινητική κατανόηση της ενηλικίωσης. Η αξιοπρέπεια, η δύναμη και η αισιοδοξία γίνονται τα χαρακτηριστικά που η Lucia κληρονομεί εν αγνοία της καθώς μαθαίνει τελικά για τη συμπόνια της στωικής γιαγιάς της και τη βαθιά καλλιέργεια της αγάπης σε αυτό το συγκλονιστικό ντεμπούτο από τον σκηνοθέτη Paolo Licata.

8. Ο Ρον χάλασε

Υπόθεση: Η κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων “Ο Ρον χάλασε”, με πρωταγωνιστές τις φωνές των Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Olivia Colman, Ed Helms και Justice Smith, αφηγείται την ιστορία του Μπάρνεϊ, ενός κοινωνικά απροσάρμοστου γυμνασιόπαιδου και του Ρον, του υπερσύγχρονου ψηφιακού ρομπότ που μιλά και περπατά και η οποία υποτίθεται πως είναι «Ο Αντισυμβατικός Κολλητός Φίλος».

Οι ξεκαρδιστικές δυσλειτουργίες του Ρον, στην εποχή των social media, μπλέκουν τον Μπάρνεϊ και τον Ρον σε ένα γεμάτο δράση ταξίδι μέσα από το οποίο το αγόρι και το ρομπότ του, μαθαίνουν να ζουν και να απολαμβάνουν το υπέροχο χάος της αληθινής τους φιλίας. Μια συγκινητική, αλλά και ξεκαρδιστική ιστορία που αφορά την ιδιότυπη φιλία μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1