María de los Ángeles Alvariño González: Η Google τιμάει με ένα doodle την Ισπανίδα Βιολόγο
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην María de los Ángeles Alvariño González.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην María de los Ángeles Alvariño González, γνωστή, απλά, και ως Ángeles Alvariño. Πρόκειται για μία σπουδαία Ισπανίδα βιολόγος.

Η María de los Ángeles Alvariño González γεννήθηκε σαν σήμερα 3/10, το μακρινό 1916 στο Σεράντες, μια μικρή παράκτια πόλη στη Γαλικία. Το πάθος της για τη Φυσική Ιστορία ξεκίνησε όταν άρχισε να το “ανακαλύπτει” στη βιβλιοθήκη του πατέρα της, δίνοντας βάση στην έρευνα γύρω από την Ωκεανογραφία.

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Historias Por la Historia (@historiasporlahistoria)

Αν και το Ισπανικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας (ΙΕΟ) εκείνη την εποχή δεχόταν μόνο άνδρες, το πανεπιστημιακό έργο της González τους εντυπωσίασε και, έτσι, διορίστηκε, το 1952, ως βιολόγος. Την περίοδο αυτή η ίδια επέλεξε να επικεντρωθεί σε μια πρωτοποριακή έρευνα της για το ζωοπλαγκτόν.

Το 1953, το Βρετανικό Συμβούλιο της χάρισε υποτροφία, γεγονός που έκανε την González την πρώτη γυναίκα που εργάστηκε ως επιστήμονας σε βρετανικό ερευνητικό σκάφος.

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη profebiogeo (@profebiogeo)

Ύστερα από αρκετές αποστολές, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και καθιερώθηκε ως μια από τους πιο διακεκριμένους θαλάσσιους βιολόγους στον κόσμο.

Η σπουδαία βιολόγος αποσύρθηκε από την επιστημονική έρευνα το 1987. Έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου του 2005, σε ηλικία 88 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
14'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
14'
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;