Bachelor 2: Διαδικτυακό ψήφισμα για να σταματήσει η προβολή του ριάλιτι
Bachelor 2: Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το ριάλιτι "αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα και υποβιβάζει την γυναίκα".

Το Bachelor είναι το ριάλιτι αγάπης που έκανε επίσημα την πρεμιέρα του πέρυσι στον Alpha με τον Παναγιώτη Βασιλάκο να αναζητάει το άλλο του μισό ανάμεσα σε 20 κοπέλες. Ο Παναγιώτης Βασιλάκος κατέληξε με τη Νικολέτα στο τέλος της πρώτης σεζόν, ενώ το ριάλιτι σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που “πήρε το πράσινο φως” για δεύτερη σεζόν.

Έτσι, αυτό το μήνα έκανε πρεμιέρα το Bachelor 2στο οποίο φέτος συμμετέχει ως Bachelor ο ηθοποιός και πρώην παίκτης του Survivor, Αλέξης Παππάς. Ο Αλέξης Παππάς, λοιπόν, όπως και ο προκάτοχός του, Παναγιώτης Βασιλάκος, υποβάλλει τις παίκτριες σε διάφορες δοκιμασίες, με σκοπό να ανακαλύψει με ποια ταιριάζει περισσότερο. Κάθε εβδομάδα προβάλλονται τρία επεισόδια στον Alpha, όπου βλέπουμε τις κοπέλες να μαλώνουν και να διαγωνίζονται για τον Αλέξη Παππά.

Ακόμη, στο πλαίσιο μίας “τελετής” που ονομάζεται “Τελετή των Ρόδων”, ο Bachelor μοιράζει τριαντάφυλλα και “κόβει” μία ή και παραπάνω παίκτριες με τις οποίες κρίνει πως δεν ταιριάζει, και με τη σειρά τους αυτές είναι οι παίκτριες που αποχωρούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Bachelor GR (@thebachelorgr)

Τόσο πέρυσι όσο και φέτος το Bachelor έχει δεχτεί σφοδρότατη κριτική, ενώ πολλοί κατηγορούν το ριάλιτι για αναπαραγωγή σεξιστικών προτύπων. Έτσι, από τις 26 Σεπτεμβρίου έχει δημιουργηθεί ένα ψήφισμα στο Avaaz με σκοπό να κινητοποιηθεί το ΕΣΡ, το οποίο εμφανίζεται ως παραλήπτης, και να “κόψει” το Bachelor.

Στο ψήφισμα που έχει δημοσιευτεί στο Avaaz Avaaz αναφέρεται:

The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 11.095 υπογραφές και στόχος είναι οι 20.000, ενώ μπορείτε να βρείτε το ψήφισμα εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου είχε δώσει το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στον Alpha λόγω του Bachelor. Συγκεκριμένα, τα 50.000 ευρώ αφορούσαν «την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά».

Τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Στην απόφαση παρατέθηκαν πολλές ατάκες που ακούστηκαν στο Bachelor από τις παίκτριες και τον Παναγιώτη Βασιλάκο, όπως οι «νιώθω πολύ τυχερός, γιατί τόσες γυναίκες λικνίζονται γύρω μου», «θεωρώ ότι έχεις το πιο γυναικείο κορμί στο σπίτι, το πιο ελκυστικό», «δεν το κρύβω η Ραφαέλα ήταν πολύ σέξι πάνω στο τραμπολίνο» που ακούστηκαν από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή του ριάλιτι, Παναγιώτη Βασιλάκο, αλλά και άλλες που ακούστηκαν από τις διαγωνιζόμενες όπως «Eίστε ελεεινές!», «γουρούνα είσαι κοπέλα μου», «αυτή η χωριάτα, τί του λέει τόση ώρα;», «θα την φυτέψω», «θα σε πνίξω, δεν σου την χαρίζω, να το ξέρεις», «άντε, σούργελο δεν μπορώ», «ξεκάθαρα είναι διαχειρίσιμη και είναι σαν ζώο» και άλλες πολλές αντίστοιχου επιπέδου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Bachelor GR (@thebachelorgr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;