Η Google γιορτάζει τα 23α γενέθλιά της με ένα doodle
23 χρόνια από τη "γέννηση" της Google.

Η Google συμπλήρωσε 23 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει τα «γενέθλια» της με ένα doodle.

«Λέγεται ότι μία τυχαία συνάντηση μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σου. Στην περίπτωση της Google, μία τυχαία συνάντηση άλλαξε την πορεία του ίντερνετ και τις ζωές εκατομμυρίων», σημειώνεται στο κείμενο για τα «γενέθλια», που συνοδεύει το google doodle.

H “γέννηση” της Google το 1998

Το 1997, ο Σεργκέι Μπριν, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Στάνφορντ, έτυχε να αναλάβει να ξεναγήσει στους χώρους του πανεπιστημίου τον Λάρι Πέιτζ, που σκεφτόταν εκείνη την εποχή να κάνει εκεί μεταπτυχιακό.

Την επόμενη χρονιά οι δύο συνιδρυτές της Google σχεδίαζαν μία μηχανή αναζήτησης στα δωμάτιά τους στους στις φοιτητικές εστίες και ανέπτυσσα το πρώτο τους πρωτότυπο.

Το 1998 «γεννήθηκε» επίσημα η Google Inc.

Το σημερινό google doodle για τα 23 χρόνια από τη “γέννηση” της google

“Κάθε ημέρα γίνονται δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google σε περισσότερες από 150 γλώσσες σε όλο τον πλανήτη και παρότι πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες ημέρες του- από τον πρώτο server μέσα σε ντουλάπι από τουβλάκια στους server που φιλοξενούνται τώρα σε πάνω από 20 data center παγκοσμίως- η αποστολή παραμένει ίδια: να γίνει η πληροφορία προσβάσιμη σε όλους”, καταλήγει το κείμενο για τα «γενέθλια».

Tι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες, τις οποίες μοιράζεται με όλους και όλες μας!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1