Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό από 27 Σεπτεμβρίου ως 18 Οκτωβρίου
Ο Ερμής στον Ζυγό ανάδρομος, συμβολίζει τη στροφή της σκέψης στο παρελθόν.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό από 27 Σεπτεμβρίου ως 18 Οκτωβρίου

Καρμικές εμπειρίες σχέσεων

Από τη Λίλιαν Σίμου 

Φθινοπωρινή εποχή πλέον και λίγο μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία 2021, ο Ερμής κινείται σε ανάδρομη φορά στον Ζυγό από την 27η Σεπτεμβρίου (ημέρα στάσης του) και θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες. Επιστρέφει σε ορθή πορεία μετά την 18η Οκτωβρίου.

Η διαδρομή του είναι από την 25η μοίρα 27’ του Ζυγού ως την 10η μοίρα του Ζυγού.

Ο Ερμής στον Ζυγό ανάδρομος, συμβολίζει τη στροφή της σκέψης στο παρελθόν. Με την ανάδρομη κίνηση, αυτό που υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο είναι η ανασκόπηση στον τρόπο επικοινωνίας. Σχέσεις, συνεργασίες και κοινωνικές επαφές, μπαίνουν στο «μικροσκόπιο».

Με πρόθεση να λύσουμε υποθέσεις του χθες, να κάνουμε ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα, προκειμένου να κατανοήσουμε λανθασμένες επιλογές, αποτυχίες ή επιτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος.

Οι αναμνήσεις, προκαλούν σύγχυση ή αβεβαιότητα για τον τρόπο σύνδεσής μας με τους ανθρώπους γύρω μας. Ήδη έχουμε υποσυνείδητους φόβους, αγωνία, αδυναμία. Υπήρξαμε στις σχέσεις ασυνεπείς, άστατοι, περίεργοι, απρόσεκτοι, ή δεχτήκαμε αντιπαλότητα, ανταγωνισμό και έλλειψη ισορροπίας…

Αυτή την εποχή, η διαισθητική μας ικανότητα είναι εντυπωσιακή. Νιώθουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση. Η επικοινωνία γίνεται περισσότερο εσωστρεφής, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως δεν χρειάζονται πάντα πολλά λόγια για να επικοινωνήσουμε…

Κατά συνέπεια, είμαστε περισσότερο «κοντά» στις βιωματικές εμπειρίες των άλλων, με αγάπη και με μεγάλη φροντίδα για τις αγωνίες τους.

Κάποιες φορές, υιοθετούμε τις δικές τους σκέψεις και αυτό φυσικά δεν είναι προς όφελός μας. Διότι συγχέουμε τις προσωπικές μας εκτιμήσεις με αυτές του περιβάλλοντος.

Η Τέχνη και η δημιουργική έμπνευση μπορούν να μας βοηθήσουν ως αυτοέκφραση. Περιορίζουν την ονειροπόληση.

Η αναζήτηση της αρμονίας, εκεί όπου έχει χαθεί, είναι απαραίτητη και ό,τι έχει χάσει την ισορροπία του, μας πονά. Ωστόσο, μας αφυπνίζει και αναζητάμε την λύση.

Αντιπαραθέσεις και ανταγωνιστικές σχέσεις, άφησαν το σημάδι τους. Ίσως νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο για να δεσμευτούμε ξανά στο μέλλον.

Ο ανάδρομος Ερμής σε διέλευση, έχει την τάση να δημιουργήσει μία αναστάτωση ευρύτερα στην κοινωνική μας ζωή. Επειδή η δυσκολία αγγίζει τον καθένα μας, ίσως σε διαφορετικό τομέα, αλλά αγκαλιάζει όλη την εξωτερική μας έκφραση.

Καρμικά μαθήματα ζωής, με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, αφού η ενέργειά του έχει περισσότερο να κάνει με το Κάρμα μας και την αποστολή μας σ` αυτή τη ζωή, με το «φορτίο» που φέρουμε και με το οποίο θα ήταν καλό να μάθουμε να λειτουργούμε εποικοδομητικά.

Μέσα στο σύμπαν τα πάντα έχουν μαγνητικές ιδιότητες. Είναι γνωστό ότι ακόμη και μία σκέψη έλκει άλλες παρόμοιες σκέψεις. Κάθε άτομο έχει τις δικές του μαγνητικές ενέργειες, οι οποίες καθορίζονται ολοκληρωτικά από το πώς το άτομο αυτό χρησιμοποιεί την ενέργεια του ωροσκοπίου του. Καθώς κάθε πλανήτης μπορεί πότε να απορροφά και πότε να ακτινοβολεί ενέργεια, ένας από τους βασικούς σκοπούς της αστρολογίας είναι να προσδιορίσει αν μία λειτουργία υπερισχύει σε βάρος της άλλης.

Δυσκολίες και εμπόδια εμφανίζουν από αστάθμητους παράγοντες:

– Τα θέματα που έχουν σχέση με συμφωνίες, συνεργασίες, συνεταιρισμούς, συμβόλαια, σοβαρές αποφάσεις

– Συμβιβασμοί, λύσεις παρεξηγήσεων

– Συναλλαγές εμπορικού τύπου

– Αλληλογραφία, ραντεβού, μετακινήσεις, ταξίδια, έγγραφα

– Ό,τι έχει σχέση με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μηχανήματα, υπολογιστές, τηλέφωνα

– Επίσημα έγγραφα

– Σοβαρές αγοραπωλησίες (πχ για ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι)

– Δικαστικές διαμάχες

Κατά την περίοδο αυτή, θα μπορούμε όμως να:

– Ασχοληθούμε με τον διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση, την γιόγκα, την ανάλυση και τις πνευματικές αναζητήσεις.

– Να κλείσουμε υποθέσεις που εκκρεμούν και μας ταλαιπωρούν (πχ ένα διαζύγιο με αντιδικία)

– Να χαλαρώσουμε από τον ρυθμό της έντασης της καθημερινότητας και να σκεφθούμε προσωπικές μας ανάγκες

– Να κάνουμε απολογισμό

– Να ρυθμίσουμε τις αδυναμίες μας, μέσα από εσωτερική άσκηση

– Να κατανοήσουμε τους άλλους, αφού είμαστε παρατηρητές κι όχι επικριτές της ζωής τους

– Να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες ή να διεισδύσουμε σε γνώσεις

– Να βρεθεί ένα χαμένο αντικείμενο

– Να έχουμε επαφή με ένα άτομο που θεωρήσαμε «χαμένο» από τη ζωή μας

– Να κάνουμε ένα καλλιτεχνικό έργο

– Να γράψουμε τις σκέψεις μας κάτω από ένα καθεστώς ιδιαίτερης έμπνευσης

Η διαδρομή του ανάδρομου Ερμή στα ζώδια και στους ωροσκόπους μας

Κριός

Η ζωή σας είναι λίγο περίπλοκη και είναι αυτό λόγος για να μην είστε ευχαριστημένοι.

Μην κρίνετε διαρκώς εκείνους που έχετε απέναντί σας, καθώς και τις διεκδικήσεις που ασκούν προς εσάς. Η ισορροπία θα είναι δύσκολη, αλλά ενδέχεται να δημιουργείτε λανθασμένη εντύπωση με τις κινήσεις σας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε μία αναθεώρηση σχέσεων ή συνεργασιών και θα διορθωθούν αδυναμίες που έχετε παραβλέψει ως σήμερα. Προσέχετε όμως πώς εκφράζετε τις ανάγκες σας, καθώς τα λόγια σας δεν είναι σαφή και η εικόνα μοιάζει να είναι μπερδεμένη.

Οι συνεργασίες δύσκολα θα ευοδωθούν αυτό το διάστημα. Νιώθετε ίσως επισφαλείς ως προς τη θέση σας και θα είναι απαραίτητο να έρθετε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν και μπορούν να σας συμβουλεύσουν με περισσότερη ψυχραιμία.

Για τον λόγο αυτό, μην διογκώνετε τα προβλήματα, μην δίνετε μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι δεν είναι σαφές και προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά από τις σχέσεις.

Μην υιοθετείτε την κριτική του καθενός.

Ταύρος

Προσπαθήστε να είστε διακριτικοί και να αποφύγετε τις πολλές μετακινήσεις, αλλαγές ή τις υποχρεώσεις που δημιουργούν άγχος στη ζωή σας αυτές τις μέρες.

Συζητήσεις με συναδέλφους ή υφισταμένους σας, ίσως είναι δύσκολες.

Κάποιες λεπτομέρειες δεν θα μπορείτε να τις τακτοποιήσετε. Ευαισθησίες υγείας με το στομάχι, τα υγρά του σώματος και μία νευρική ένταση, μπορεί να ταλαιπωρήσουν.

Κάποια σχόλια από το περιβάλλον ενδέχεται να σας ενοχλήσουν, αλλά δεν πρέπει να δώσετε σημασία.

Ας είστε επιφυλακτικοί στην εργασία σας. Μην κρίνετε για να μην κριθείτε!

Ωστόσο, μπορείτε να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και υποθέσεις που δεν αποδίδουν πλέον. Κλείνετε λογαριασμούς και ξαναφέρνετε τον ρυθμό σταδιακά στη ζωή σας.

Δίδυμοι

Αρχικά θα λέγαμε πως κλείνετε σημαντικές υποθέσεις, είτε με ένα αγαπημένο σας, είτε με το φλερτ σας, είτε με το παιδί σας. Μπορεί να είχατε διαφορές, εκκρεμότητες μεταξύ σας ή κάποια θέματα να επιλύσετε.

Αν πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος, συζητήστε το. Αλλά με υπομονή και δίχως επικριτική διάθεση.

Ζήστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα με το ταίρι σας, διατηρήστε την εικόνα των θετικών αναμνήσεων μαζί του, αλλά μην επενδύετε σε ό,τι βιώσετε αυτές τις μέρες, γιατί θα υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα.

Ωστόσο, κάποια ενασχόληση που σας εμπνέει, θα σας ξεκουράσει. Σε ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον, μπορεί να περάσετε όμορφες στιγμές ζεστασιάς.

Αναδείξτε το ταλέντο σας με ένα χόμπι, μία ευχάριστη ασχολία, ή αποφασίστε να ξεκινήσετε μία δημιουργική απασχόληση. Θα νιώσετε εμπνευσμένοι και γόνιμοι.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1