Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη -
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μίλησε για την επίθεση με βιτριόλι, τα χειρουργεία, τις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο και τη σχέση της με τη δράστιδα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι η κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το Μάιο του 2020. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, στον Alpha και μίλησε εκτενώς στο γεγονός που άλλαξε τη ζωή της εκ θεμελίων, τα χειρουργεία, αλλά και την ημέρα της δίκης που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση της Κατερίνας Καινούργιου και της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε με το θύμα να λέει τα εξής:

“Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μου ήταν το… γιατί. Απογοητεύτηκα και προσβλήθηκα που δεν ήρθε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη. Μαζί με μένα ταλαιπωρείται και όλη μου η οικογένεια. Η δράστιδα δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, σα να μην την αφορά… Για μένα ήταν μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο. Ήταν σοκ με τον κόσμο έξω από το δικαστήριο. Όφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη για την απουσία της κατηγορουμένης. Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης μού εξέφρασε τη συμπαράστασή του”.

Έπειτα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνέχισε ως εξής:

“Εγώ έχω τετράγωνη λογική και δεν είμαι εμμονική. Θα είμαι εκεί σε κάθε δίκη. Λυπάμαι που η κατηγορουμένη δεν είχε το θάρρος να παραβρεθεί”.

Όσον αφορά στην φωτογραφία της στα social media και την εικόνα της, η ίδια δήλωσε:

“Με τη φωτογραφία μου στα social media ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς. Όταν είδα τις φωτογραφίες μου από τα χειρουργεία κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς. Η μητέρα μου έβλεπε την εικόνα μου, αλλά προσπαθούσε να είναι ήρεμη… Κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα από την άλλη… Κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για την εικόνα του μετά από ένα τέτοιο συμβάν”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη στιγμή που είδε τις εικόνες από τα εγκαύματα, αλλά και στη διάρκεια της νοσηλείας της, ως εξής:

“Όταν είδα τις φωτογραφίες μου από το χειρουργείο με τα εγκαύματα, κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη γιατρό να μου εξηγήσει το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς. Το δεύτερο που σκέφτηκα αμέσως είναι ότι αυτές τις εικόνες, όλο το διάστημα που ήμουν στο νοσοκομείο, η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να τις αντιμετωπίζει. Γιατί αυτή ήταν η εικόνα μου μέσα στο νοσοκομείο. Το τρίτο είναι ότι κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Δυστυχώς, αυτές οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω να είμαι ποτέ ξανά αυτή που ήμουν.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου, δεν είχα δει καθόλου την εικόνα μου. Ούτε το πρόσωπό μου, ούτε τα χέρια μου, ούτε το σώμα μου. Είχα παντού εγκαύματα. Κάθε φορά που έπρεπε να αλλάξω γάζες, γύριζα αλλού το κεφάλι για να μην το αντικρίσω. Όσο πλησίαζε η ώρα του εξιτηρίου, οι ψυχολόγοι με πίεζαν να με αντικρίσω. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω. Έγινε πολύ σταδιακά και πολύ προσεκτικά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να προετοιμαστεί ή να το αντιληφθεί”

Ακόμη, αναφερόμενη στις ημέρες που ήταν μέσα στο νοσοκομείο η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε:

“Ο σωματικός πόνος, ξεχνιέται. Ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται. Μέσα στο νοσοκομείο λύγισα πολλές φορές. Φοβόμουν ακόμη και τη στιγμή που θα μου έπαιρναν αίμα, γιατί τα χέρια μου ήταν καμένα και δεν είχα φλέβες. Έλεγα στον εαυτό μου ‘δεν έχεις κάτι να φοβάσαι είναι σα να έχεις πεθάνει’. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει”. 

Το θύμα αναφέρθηκε στη στήριξη που της έδωσε η μητέρα της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν το στήριγμά της και πως την έπαιρνε αγκαλιά και της έλεγε πως όλα θα πάνε καλά. Παράλληλα, τόνισε ότι εκτός από τη δική της ζωή έχει αλλάξει και η ζωή της μητέρας της και πως έχει επηρεαστεί το περιβάλλον και όλη η οικογένειά της.

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο και σε εκείνο το πρωινό που δέχτηκε την επίθεση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε ότι πριν από την επίθεση ήταν όλα πολύ φυσιολογικά και πως ήταν ένα όμορφο πρωινό.

Επιπλέον, η ίδια μίλησε για τη μάσκα που φοράει και ξεκαθάρισε ότι την φοράει για θεραπευτικούς λόγους.

“Έχω τραυματιστεί σε όλο μου το σώμα. Η ποσότητα ήταν πολύ μεγάλη… Ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω. Δεν είμαι 100% λειτουργική ακόμα. Ο ρόλος της μάσκας είναι θεραπευτικός, όχι για να κρύβει την όψη μου. Ο γιατρός μου μού έχει εξηγήσει τους κινδύνους για τα επόμενα χειρουργεία. Μπορεί κάποια να μην πάνε καλά”, είπε χαραλτηριστικά η Ιωάννα.

Όσον αφορά το 40χρονο για τον οποίο είχαν συνομιλήσει με τη δράστιδα, και ο οποίος φαίνεται πως ήταν ο λόγος για τον οποίο η ίδια δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη κατηγορούμενη, το θύμα είπε:

“Εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν από τους δύο. Ούτε την κατηγορούμενη ούτε τον 40χρονο, δεν υπάρχει ερωτική αντιζηλία. Όλα τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και υπάρχουν στην δικογραφία εστάλησαν σε μένα και από τις δύο πλευρές. Ήμουν ευγενική και ειλικρινής. Δεν τους έχω πειράξει. Η κατηγορούμενη ξέρει ότι δεν είχα επαφή μαζί του, γιατί της το είπα και γιατί με παρακολουθούσε. Η μόνη επαφή που είχαμε με την δράστιδα ήταν μία φορά τον χρόνο ή κάθε δύο χρόνια σε κάποιο φιλικό σπίτι, σε γιορτές, και εκεί ανταλλάζαμε μία κουβέντα. Ούτε είχαμε επικοινωνία, ούτε ήμασταν φίλες, ούτε βγαίναμε έξω.”

Όσον αφορά τη συμπαράσταση του κόσμου σχολίασε τα εξής:

“Τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου μου δίνουν κουράγιο για να τα καταφέρω. Μου έστελναν στο νοσοκομείο γράμματα, εικονίτσες, τις ευχές τους… Το πιο άσχημο συναίσθημα που έχω νιώσει, εκτός από τον πόνο, είναι ο φόβος. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από όλο τον κόσμο. Θλω να ευχαριστήσω την κυρία Κούνεβα για την επικοινωνία που είχαμε και την στήριξή της”.

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός και για την ποινή της κατηγορουμένης η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε:

“Με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει συνεργός και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη. Eίναι σοκαριστικό για μένα ότι θα πονάω 10 χρόνια και εκείνη θα είναι ελεύθερη… κανένας από το περιβάλλον της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;