«Εσύ δεν βαρέθηκες;»: Το βίντεο φοιτητών του ΑΠΘ υπέρ του εμβολιασμού
Restart στη φοιτητική ζωή!

Με ένα βίντεο δύο λεπτών και δεκαεπτά δευτερολέπτων, φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, περιγράφοντας με χιουμοριστικό, αλλά και νοσταλγικό τρόπο, την παράδοξη καθημερινότητα που βίωσαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μακριά από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Το σποτ υπέρ του εμβολιασμού αποτελεί πρωτοβουλία από φοιτητές – φοιτήτριες του ΑΠΘ και το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων ΑΠΘ.

Στο βίντεο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο έγινε viral στο διαδίκτυο, πρωταγωνιστούν έξι φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι υπογραμμίζουν τον καθοριστικό ρόλο του εμβολιασμού για την επιστροφή στην πραγματικότητα που ξέραμε και εν προκειμένω στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων.

Δείτε το video παρακάτω:

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο βίντεο είναι και η Εύα Σαββίδου, τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

Η φοιτήτρια μίλησε μάλιστα στο GRTimes.gr και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την ίδια και την υπόλοιπη ομάδα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως είπε: «Θέλαμε να αναδείξουμε πώς βιώσαμε πτυχές της καθημερινότητας στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας έλειψε από τα μαθήματα, από την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές, με τους φίλους μας. Και να περάσουμε με διασκεδαστικό τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να εξαναγκάζουμε κάποιον να κάνει το εμβόλιο». Η ίδια εμφανίζεται στο βίντεο να κάνει ένεση σε ένα… πορτοκάλι, πρακτική που «όντως ακολουθήθηκε στο μάθημα διδασκαλίας των ενέσεων για τους φοιτητές Ιατρικής».

Η Εύα Σαββίδου, η οποία στο βίντεο εμφανίζεται ως η φοιτήτρια Ιατρικής να κάνει ένεση σε ένα.. πορτοκάλι, εξηγεί ότι στην περίοδο της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης, η συγκεκριμένη πρακτική «όντως ακολουθήθηκε στο μάθημα διδασκαλίας των ενέσεων για τους φοιτητές», ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες στα εργαστήριά τους, οι φοιτητές μαθαίνουν να κάνουν ενέσεις σε πρωτοπλάσματα, δηλαδή μικρά αντικείμενα που προσομοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνθήκες του δέρματος, σε αντίθεση με το πορτοκάλι…

Σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Γιώργος Φλέγκας, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2